Antena Meniu Search
x

Video Situaţie controversată la Prefectura din Vrancea. Cum a ajuns un executor judecătoresc să pună sechestru pe mașinile și conturile instituției

Situație halucinantă în județul Vrancea. Un executor judecătoresc a pus sechestru pe mașinile Prefecturii, dar și pe conturile instituției, în cadrul unui proces de retrocedare a unei suprafețe de pădure. Aceleași măsuri au fost luate și asupra Direcției Silvice Vrancea, care acum nu își mai poate desfășura activitatea. Cele două instituții trebuie să achite un prejudiciu de peste două milioane de lei. 

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 08:50

Vezi și

Omul de afaceri Marcel Cosor a cumpărat de la moștenitorii familiei unui boier din Vrancea dreptul de a folosi 2.000 de hectare de pădure. Însă dreptul nu a fost recunoscut de Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate, din care fac parte angajaţi ai prefecturii. Şi nici de Direcția Silvică Vrancea. Aşa că omul de afaceri a apelat la un executor judecătoresc care a pus sub sechestru toate mașinile Prefecturii, dar și ale Direcției Silvice.

Ce spune prefectul despre situaţie

Marcel Cosor: Din 2011 şi până în prezent nu a vrut să îmi dea proprietăţile.

Prefectul spune că nu înţelege decizia.

Pe acelaşi subiect

Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea: Autoturismele instituţiei prefectului sunt utilizate de institutia prefectului, dar proprietar este ministrul Afacerilor Interne, aşa că nu poţi să pui sechestru pe nişte bunuri care nu aparţin instituţiei respective. 

Același executor judecătoresc a reușit să pună sechestru şi pe conturile şi autoturismele Direcției Silvice Vrancea, fapt ce a dus la blocarea activității.

Lucian Zamfir, director Direcția Silvică Vrancea: Avem un proces verbal de sechestru pe toate maşinile noastre şi ale celor 4 ocoale silvice din subordine, adică vreo 19 maşini de teren si pe conturi avem popriri.

Dacă decizia va rămîne definitivă, Prefectura și Direcția Silvică vor plăti despăgubiri de peste două milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Situaţie controversată la Prefectura din Vrancea. Cum a ajuns un executor judecătoresc să pună sechestru pe mașinile și conturile instituției