Antena Meniu Search
x

Situație tensionată la Floreasca: Managerul interimar al spitalului, Sorin Păun, a demisionat!“Vrem să fim tratați cu demnitate, ca orice ființă umană!”

La aproape 12 ore după ce 17 medici şi-au dat demisia pe motiv că sunt trataţi abuziv de către manager, Sorin Păun a anunțat ca renunță la functie.

La aproape 12 ore după ce 17 medici şi-au dat demisia pe motiv că sunt trataţi abuziv de către manager, Sorin Păun a anunțat ca renunță la functie.

Scandalul a început înca de săptămâna trecută, când a fost facută publică o înregistrare în care directorul își jignea subalternii. Acesta se apără și spune că este victima unei înscenări.

Bogdan Oprița, coordonatul SMURD București, a declarat joi dimineață: “Din punct de vedere tehnic, este o demisie anunțată. Nu cunoaștem momentul intrării ei în funcțiune, pentru că poate urma un număr de zile de preaviz care s-ar putea să mențină problemele care au dus la gestul colegilor mei. Eu, personal, îi voi ruga pe colegii mei să se mai gândească și să revină asupra deciziei, pentru că acest departament are nevoie de oameni cu experiență ca ei.

Au fost niște probleme. Credeți că lucrurile se pot schimba în câteva zile? Faptul că domnul doctor Păun a decis să își dea demisia nu va rezolva problema. Trebuie reparate disfuncționalitățile departamentului, spitalului, nu este doar vorba de o plecare. Este o discuție tehnică, oarecum contabilă, dar ideea de bază este că procedurile care au dus la această situație s-ar putea să ducă din nou la o situație asemănătoare peste trei săptămâni.

Eu cer să avem un dialog cu conducătorii acestei unități și cerem să fim trataţi cu demnitate, ca orice ființă umană”, a conchis Oprița.

Vezi şi Discuţii EŞUATE între ministrul Sănătăţii şi medici. Opriţa: “L-am informat că 90% din personal demisionează”

17 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. Demisiile au fost depuse după ce au apărut spaţiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicuşor Louchi, după ce a vizitat pe neaşteptate unitatea de arşi de la Floreasca, care nu era încă funcţională la vremea aceea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Situație tensionată la Floreasca: Managerul interimar al spitalului, Sorin Păun, a demisionat!“Vrem să fim tratați cu demnitate, ca orice ființă umană!”