Antena Meniu Search
x

Smoothie, o modă cu două tăișuri. Atenţie, dietele de detoxifiere pot chiar să ne îngraşe!

O dietă la modă mai ales printre vedete poate să facă şi rău, nu doar bine. Smoothie, un suc de fructe şi legume complex - şi foarte sănătos în mod obişnuit - poate agrava problemele gastrice. Şi, atenţie, poate îngrăşa.

Vezi și

O dietă la modă mai ales printre vedete poate să facă şi rău, nu doar bine. Smoothie, un suc de fructe şi legume complex - şi foarte sănătos în mod obişnuit - poate agrava problemele gastrice. Şi, atenţie, poate îngrăşa. Fructele conţin zahăr şi dau, în general, senzaţia de foame.

Mirela a încercat primul smothie în urmă cu 15 ani. Fără să întrebe însă un specialist. Nu de puţine ori s-a confruntat cu efecte adverse, astfel că a început să-şi studieze alimentaţia. 

Mirela:

 Aceste sucuri, care sunt dulci, îmi acutizează senzaţia de foame şi tocmai de aceea le-am restrâns la o zi de detox.

Moda acestor băuturi create din zeci de combinaţii de fructe stoarse şi legume tocate mărunt a intrat deja de câţiva ani în ţara noastră. Cum nimeni nu se gândea că amestecurile atât de sănătoase de vitamine pot crea şi probleme, oamenii au început să facă şi abuzuri. 

Consumate pe termen lung, pot să aibă efectul invers, adică să îngraşe. Ţelina, spanacul, conţin acizi oxalici. Consumate în cantitate mare pot crea piatră la rinichi, nu sunt recomandate persoanelor cu gastrită, ulcer, celor cu sindrom de colon iritat, atrag atenţia specialiştii.

Nu este neapărat nevoie să consultăm medicul atunci când vrem să încercăm un regim cu smoothie sau să introducem băutura în alimentaţia zilnică. Dar specialiştii recomandă măcar să ne informăm. 

Smothie e o băutură populară şi în lumea vedetelor. 

Şi Andreea Bălan a învăţat că cel mai potrivit moment al zilei pentru un smothie răcoritor este dimineaţa. Mai ales că nici nu trebuie să-l prepare ea.

Andreea Bălan, artist:

Sotul meu le face, e greu sa te ocupi, sa faci tu, taie, curata, pune-le, dar el se trezeste inaintea mea si il gasesc deja facut. Kiwi, banane, portocale, cam asa consum de 3 ori pe saptamana.

Nutriţioniştii spun că trebuie să fim atenţi şi la amestecuri, pentru că unele fructe şi legume se consumă, preferabil, separat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Smoothie, o modă cu două tăișuri. Atenţie, dietele de detoxifiere pot chiar să ne îngraşe!