Antena Meniu Search
x

Soluția băncilor pentru legea dării în plată: case luate în leasing

Efectele legii dării în plată se văd încă dinainte să fie adoptată. Băncile caută noi moduri prin care să atragă clienţi, dar să îşi păzească şi spatele

Vezi și

 

Efectele legii dării în plată se văd încă dinainte să fie adoptată. Băncile caută noi moduri prin care să atragă clienţi, dar să îşi păzească şi spatele
Deşi controversele iscate de legea Dării în Plată încă nu au fost lămurite, băncile se pregătesc pentru momentul când ea va fi adoptată. Cea mai nouă alternativă prin care să ofere în continuare credite este. leasingul imobiliar.
Pentru o locuinţă în valoare de 50.000 de euro, rata lunară la un leasing imobiliar se ridică la aproape 3.000 de lei, de patru ori mai mult decât în cazul creditului ipotecar.  Avansul, însă, nu sare de 15% din valoarea locuinţei. 
Leasingul imobiliar ar reprezenta o gură de aer şi pentru sectorul construcţiilor. Bancherii spun că leasingul ar putea rămâne singura opţiune pe care românii o vor mai avea la dispoziţie, dacă legea Dării în Plată intră în vigoare.
Proiectul legii Dării în Plată se află acum pe masa senatorilor, după ce a fost retrimis de preşedinte în Parlament, pentru reexaminare. Dacă va fi adoptat, cei care nu îşi mai pot plăti ratele la creditele imobiliare vor putea scăpa de datorie cedând casa băncii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Soluția băncilor pentru legea dării în plată: case luate în leasing