Antena Meniu Search
x

Mistuit de dorul soţiei, după 50 de ani de căsnicie fericită împreună, un bătrân din Iaşi şi-a pus capăt vieţii, ca s-o reîntâlnească mai repede

Un bătrân din Runcu n-a mai avut răbdare să-şi trăiască restul de viaţă de unul singur. După ce şi-a înmormântat soţia, cu care avusese o casnicie de 50 de ani fericiţi, bătrânul a fost găsit fără viaţă, în grajd.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.03.2019, 00:03

După 50 de ani de căsnicie, omul n-a mai rezistat fără soţia lui

Un bătrân din Runcu n-a mai avut răbdare să-şi trăiască restul de viaţă de unul singur. După ce şi-a înmormântat soţia, cu care avusese o casnicie de 50 de ani fericiţi, bătrânul a fost găsit fără viaţă, în grajd.

Vecinii bătrânului, care cunosc foarte bine povestea de viaţă a familiei, spun că nu trebuia să facă asta, dar că speră să fie împreună, acolo unde sunt şi spun că ştiau despre suferinţa vecinului lor.

După 50 de ani de căsnicie, omul n-a mai rezistat fără soţia lui

Povestea de viaţă a unei familii din satul Runcu, comuna Tibana, s-a încheiat dur, poate chiar nemeritat. Deşi toţi trăim cu certitudinea că la un moment dat ne stingem, bătrânul din Runcu a plecat mai devreme, mistuit de dorul soţiei sale, cu care a trăit în pace şi dragoste peste 50 de ani.

Bătrânul, despre care vecinii au numai cuvinte de laudă, a pierdut-o pe femeia pe care a avut-o alături, la bine şi la greu, zeci de ani. După ce a îngropat-o, bătrânul n-a mai fost el, spun sătenii.

"Nea Ion era tare suparat de când i-a murit nevasta. Nu prea mai iesea, era abatut. Nu ne-am asteptat la asa ceva, dar spunea ca e greu fara nevasta şi că nu mai poate fără ea. Acum ce sa zic, cred ca a fost casatorit mai mult de 50 de ani... Dumnezeu sa-l ierte! Noi am auzit sambata, cand a venit politia", au spus vecinii.

Nea Ion avea 78 de ani şi 50 de ani de căsnicie

Bătrânul avea 78 de ani şi locuia singur, de când i-a murit soţia, intr-o casa din satul Runcu. Ginerele său, care locuieste intr-o cumuna vecina, a mers sa-l viziteze. Nu l-a gasit, în casă şi căutându-l prin gospodărie, l-a găsit pe bătrân spanzurat în grajd, cu o funie. A sunat la 112 si a cerut ajutor. Medicii au sosit imediat şi au constatat că bătrânul se stinsese deja, de câteva ore.

"Politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca in satul Runcu din comuna Tibana a fost gasit un barbat spanzurat. In cauza a fost intocmit un dosar penal pentru ucidere din culpa, iar cercetarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei", au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

"Când stai cu cineva zeci de ani de zile, nu e uşor să vezi că nu mai este"

Oamenii din Runcu sunt tare întristaţi de gestul lui Nea Ion, însă spun că pot să înţeleagă prin ce trecea bătrânul.

"Sa stiti ca in urma cu mai multi ani, cand eram si eu copil, se auzea destul de des de asa ceva, murea baba, iar la cateva saptamani si mosneagul. Erau asa, unul cu altul. Cand stai cu un om cateva zile, te obisnuiesti cu el, da-pai sa stai zeci de ani numai impreuna, nu e usor deloc sa vezi ca unul nu mai este. Acum nu trebuia sa faca asta, ce ai de tras, trebuie sa tragi, nu trebuie sa te duci cu gatul in streang, mai ales la varsta asta. El stie ce a fost in capul lui, nu trebuie noi sa judecam. Se duce langa ea acum", a spus o vecină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Mistuit de dorul soţiei, după 50 de ani de căsnicie fericită împreună, un bătrân din Iaşi şi-a pus capăt vieţii, ca s-o reîntâlnească mai repede