Antena Meniu Search
x

Special! Agricultura BIO, pe Internet

Cea mai tare noutate în domeniul magazinelor alimentare online o constituie pieţele virtuale. Aşa că nu e nevoie să ne luăm sacoşa şi să mergem să ne cumpărăm legume sau fructe. Le comandăm printr-un click. La fel şi cu produsele tradiţionale.

Vezi și

 Marin Dumbravă s-a apucat de agricultura bio acum 5 ani, după ce a trecut în rezervă. De altfel, fostul militar a fost dintotdeauna fascinat de agricultură. Aşa că nu a fost o mare problemă să renunţe la traiul în Bucureşti pentru viaţa la ţară. A ales o comună, la 15 kilometri de Capitală.

În fiecare dimineaţă se trezeşte când se luminează afară şi intră în fiecare solar. Verifică plantele, se uită să vadă dacă au destulă apă şi smulge buruienile care apar peste-noapte.

La început, fructele şi legumele din grădina lui nea Marin ajungeau doar la familie. Numai că tânărul pensionar a început să se extindă. A mai construit un solar, a adus soiuri noi de plante. Iar producţia a început să ajungă şi la prieteni, apoi la prietenii prietenilor. Deci era clar. Pasiunea lui nea Marin avea toate şansele să devină o afacere. Iniţial a încercat să-şi vândă marfa în piaţă. Apoi a realizat că viitorul este online.

Acum tot ce produce, vinde doar pe internet. Face livrări de două ori pe săptămână, numai în Bucureşti. Şi întotdeauna cultivă doar legume şi fructe de sezon. O băcănie ieşită din comun au şi Claudiu şi Laura. Seamănă mai mult cu o bucătărie cochetă, decât cu un magazin, unde clienţii văd cum sunt coapte plăcintele cu brânză şi unde pot discuta despre produsele tradiţionale.

Şi ei au pornit la drum tot după ce şi-au dat seama că în magazinele obinşuite nu găesec ceea ce vor. Au început cu brânză şi smântână, dar numai din cele făcute după reţete vechi de pe vremea bunicilor.

Încet, încet, au trecut şi la alte produse tradiţionale. La ei putem găsi ulei de floarea soarelui presat la rece, suc natural de mere, zacuscă muntenească chiar şi plăcinte. Nu vând la raft. Produsele sunt comandate doar online.

Nu fac rabat la calitate şi nici la reţetele bucatelor pe care le vând. Dimpotrivă! Trebuie să fie numai din ingrediente proaspete şi de cea mai bună calitate. Dar pentru asta trebuie să stea mult pe drumuri.

În ultimul an, tot mai multe români au renunţat la viaţa de la oraş s-au apucat de agricultură bio. Îşi vînd produsele exclusiv pe internet şi numai clienţilor care vor să ştie exact ce cumpără.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Special! Agricultura BIO, pe Internet