Antena Meniu Search
x

Special! Andrei Nilgesz este unul dintre cei mai apreciaţi practicanţi ai culturismului din România

Evoluţia şi progresul au avut la bază, pe lângă ambiţie, un alt lucru. Competiţia. Dorinţa de a fi mai bun i-a determinat pe luptători, generali, regi oameni de ştiinţă sau sportivi să-şi depăşească limitele

Vezi și

 Evoluţia şi progresul au avut la bază, pe lângă ambiţie, un alt lucru. Competiţia. Dorinţa de a fi mai bun i-a determinat pe luptători, generali, regi oameni de ştiinţă sau sportivi să-şi depăşească limitele. Şi dacă tot am ajuns la sport, trebuie să spun că dintre toate formele de competiţie, una singură separă visătorii de campioni. Competiţia cu sinele.

Şi poate că acest principiu se aplică cel mai bine în culturism. În această lume, în care numele lui Arnold încă este rostit cu veneraţie, a intrat şi un român. Deşi bărbatul din Oradea participă de doar doi ani şi jumătate la astfel de competiţii, are deja multe premii şi trofee. Iar acum se pregăteşte să concureze cu greii lumii.

Acelaşi om, două lumi. Într-una dintre ele este un protector. Gigantul blajin care, în ciuda puterii sale, se joacă şi se bucură ca un copil cu fiica lui. În cealaltă este un Goliat modern. Un om care-şi duce corpul la limită.

El este Andrei Nilgesz, unul dintre cei mai premiaţi culturişti români. Deşi concurează de la profesionişti doar de doi ani şi jumătate, povestea lui începe mult mai devreme. Pe când era doar un adolescent slăbuţ.

Acum, la 40 de ani, este unul dintre cei mai buni practicanţi ai acestui sport din România. Nu o spunem noi. Şi nici el. Distincţiile primite vorbesc de la sine.

Multă lume îşi imaginează e un sport simplu. Mergi într-o sală şi ridici greutăţi. În realitate, e mult mai dificil.

Anul trecut Andrei trebuia să-şi împlinească un vis din copilărie. Să participe la competiţia Mr. Universe. O accidentare cu doar câteva săptămâni înainte de concurs nu doar că l-a costat participarea. Ci aproape întreaga carieră sportivă.

Atunci când nu este la sală , Andrei este acasă. Unde demonstrează că chiar şi cei mai puternici oameni au suflete blânde. E suficient să-i vezi privirea când se joacă cu fiica lui. Raisa.

Luna aceasta, visul lui Andrei va deveni realitate. După recuperarea medicală şi trei luni de dietă şi antrenament intens, va participa la competiţia Mr. Universe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Special! Andrei Nilgesz este unul dintre cei mai apreciaţi practicanţi ai culturismului din România