Antena Meniu Search
x

Special! Bicicleta a devenit unul dintre simbolurile mişcării ecologiste

Mersul pe bicicletă e bun pentru sănătate şi pentru mediu. Însă, într-o proporţie covârşităroare, bicicletele sunt produse pe cale industrială.

Vezi și

Mersul pe bicicletă e bun pentru sănătate şi pentru mediu. Însă, într-o proporţie covârşităroare, bicicletele sunt produse pe cale industrială. 

Nu e niciodată prea târziu să înveţi lucruri noi. Sandor Czirjak este dovada vie a acestui lucru. Trecut bine de prima tinereţe, clujeanul îşi menţine sufletul tânăr cu ajutorul mişcării. Însă plimbarea lui zilnică e puţin altfel. Bine, e total altfel.

Clujeanul este creatorul unei biciclete din lemn complet funcţionale. Şi nu este o metaforă.

Evident că dacă nu ar fi reuşit, alta ar fi fost povestea. Însă acest Gepetto modern a construit nu una, ci trei astfel de biciclete. Nu a fost deloc uşor. Mai ales că pentru a rezista, bicicleta trebuie construită din lemn de esenţă tare.

Proiectul său ambiţios a atras atenţia nu doar în ţară. Cei de la Discovery Channel au venit la Cluj pentru a-l filma pe Sandor.

În timp ce lucra la bicicletele sale, clujeanul s-a îndrăgostit de lucrul cu lemnul. Pe lângă creaţiile pe două roţi, a mai construit o miniatură fidelă a unei catedrale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Special! Bicicleta a devenit unul dintre simbolurile mişcării ecologiste