Antena Meniu Search
x

Bluzele pe gât sunt din nou pe val

Moda se repetă, iar de acest lucru cred că s-a convins toată lumea! Cel puţin din punct de vedere vestimentar, sunt anumite piese care revin periodic în trend

Vezi și

Moda se repetă, iar de acest lucru cred că s-a convins toată lumea! Cel puţin din punct de vedere vestimentar, sunt anumite piese care revin periodic în trend

Aşa se întâmplă acum cu banala helancă. Exact, bluza aceea pe gât, purtată deopotrivă de femei şi de bărbaţi, în special în anii '70. Amuzant este că, până de curând, stiliştii susţineau sus şi tare că helanca trebuie purtată doar de vârstnici, ca să-şi mascheze pielea ridată de pe gât. Dar iată că helanca revine în forţă, în cele mai interesante combinaţii.

Chiar dacă pare o piesă vestimentară de dată relativ recentă, bluza pe gât a apărut în secolul al 15-lea. Însă abia la începutul anilor '20 a început să fie purtată pe scară largă. Pe atunci, în helancă se îmbrăcau salahorii, marinarii şi. sportivii. În anii '50, bărbaţii au început să o poarte pe scară largă, ca pe un gest de frondă împotriva cravatelor. Nu a mai durat mult, iar helanca a început să devină o piesă de rezistenţă şi în garderoba femeilor.

Helanca a ieşit pentru o perioadă din modă, pentru a reveni acum în forţă. Poate credeţi că este banală şi că nu se poate încadra într-o ţinută elegantă. Nicidecum. Trebuie doar să ştiţi să o combinaţi.

Helanca şi sarafanul au reprezentat combinaţia preferată a femeilor în anii '70. Iar acum a revenit în trend. E o ţinută excelentă pe timp de iarnă, mai ales dacă este combinată cu o pereche de dresuri mate şi groase.

O bluză pe gât poate arăta excelent asortată la o fusta cu talie înaltă, prin simplul fapt că o astfel de combinaţe posedă capacitatea de a alungi şi de subţia silueta. De asemenea, helanca poate fi accesorizată foarte uşor.

Cert este că, indiferent dacă sunt sau nu la modă, românilor le plac helăncile.

Combinate cu succes, bluzele pe gât sunt şi o investiţie foarte practică, spun stiliştii. Aşa că, dacă nu aveţi vreo helancă în garderobă, ar fi bine să vă cumpăraţi măcar una. O să o puteţi purta în tot felul de combinaţii, plus că veţi fi la modă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bluzele pe gât sunt din nou pe val