Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Când focul e prieten, începe spectacolul

Cea mai mare agenţie de barmani din România n-a mai aşteptat ca autorităţile să-şi facă treaba, ci a pus în practică ceea ce propovăduieşte de ani: siguranţa înainte de toate.

Vezi și

 Jonglează cu cocktailurile în cel mai spectaculos mod cu putinţă! Însă, după tragedia din Colectiv, au ochii mai larg deschişi ca până acum. Cea mai mare agenţie de barmani din România n-a mai aşteptat ca autorităţile să-şi facă treaba, ci a pus în practică ceea ce propovăduieşte de ani: siguranţa înainte de toate. Discuţiile şi programele cu cei din branşă sunt mai intense, dar marea schimbare vor să o facă prin gesturi mici. Spre exemplu, răspândesc în baruri şi cluburi un mic afiş care să le reamintească tuturor că distracţia se poate transforma în nenorocire dacă nu eşti atent şi nu respecţi câteva reguli.

Focul. Fascinează, sperie, încântă şi transformă un show banal într-o distracţie de povestit şi peste ani prietenilor. O fracţiune de secundă de neatenţie din partea celui care-l mânuieşte şi urmările devin greu de prevăzut.

Marius Gogoaşă conduce cea mai mare agenţie de barmani din Sud-Estul Europei. De 10 ani face sesiuni de pregătire. Acum, cu un sticker de mici dimensiuni pe care scrie mare că "ÎNGERII MOR GREU" vrea să-i facă şi mai atenţi pe cei care se joacă cu focul.

În 2015, la Bucureşti, un show în condiţii de siguranţă încă mai ţine de cât de responsabil e cel care-l organizează şi hazard. Acum 14 ani, situaţia era şi mai haotică. În 2001, Marius a primit duşul cu apă rece de la un expat, directorul unui hotel în care organiza un eveniment. Voia să dea foc, evident controlat, barului. Managerul a spus bine, dar a impus zeci de reguli şi măsuri de siguranţă.

Ionuţ Ivanov e unul dintre cei mai buni barmani din lume. A avut nevoie de timp să înţeleagă că ceea ce face el îi relaxează pe alţii, dar îi şi inspiră să facă lucruri trăznite. De asta a luat împreună cu colegii săi o măsură radicală.

Totuşi, România se schimbă. O dată cu fiecare dintre noi, o dată cu fiecare dintre cei care aleg să facă, nu să aştepte, să motiveze în loc să ceară, să înveţe în loc să greşească, să se implice în loc să ridice degetul arătător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Când focul e prieten, începe spectacolul