Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Catedrala din Ţinutul Pădurenilor a început cu un vis!

Catedralele sunt de obicei asociate marilor centre urbane! În România există un astfel de lăcaş de cult de dimensiuni impresionante într-o mică localitate din Ţinutul Pădurenilor

Vezi și

Catedralele sunt de obicei asociate marilor centre urbane! În România există un astfel de lăcaş de cult de dimensiuni impresionante într-o mică localitate din Ţinutul Pădurenilor

E uşor să fii uimit de dimensiunile impresionante ale construcţiei. Însă adevărata uimire vine pe măsură ce îi afli povestea. O poveste care a început cu. un vis. Visul Părintelui Nerva Florea.

"Într-un vis i-a apărut biserica aceasta din exterior. I s-a spus în visul acela, a auzit în vis, unde vei merge să construieşti o biserică măreaţă. N-a luat în seama visul acela, fiindcă în teologia noastră nu se cuvine să dai crezare oricărei arătări sau oricărei vedenii din vis", povesteşte Marius Mocan, preot paroh al Catedralei Pădurenilor.

Însă visul s-a repetat. Şi s-a repetat. Până când tânărul preot a înţeles că este un semn divin. În cele din urmă a pus piatra de temelie a lăcaşului de cult într-un an crunt pentru omenire. 1939.

A fost ajutat de pădureni, adică de minerii care lucrau în zonă. Însă, un an mai târziu, preotul a fost închis ca mulţi alţi duhovnici. Şi, timp de 10 ani, lucrările au fost sistate şi toate materialele au fost confiscate. Odată eliberat, preotul nu a renunţat la visul de a termina catedrala. A fost un gest aproape sinucigaş într-o perioadă în care în România bisericile se demolau, nu se construiau.

În cele din urmă, în 1973 lucările au fost finalizate. Însă doar 4 ani mai târziu, catedrala Pădurenilor avea să mai primească o lovitură. Clădirea a fost afectată de seismul din 1977. De atunci, a fost consolidată de trei ori. Ultima lucrare s-a terminat în urmă cu doar câţiva ani.

Părintele Nerva Florea cel care s-a zbătut ca să ridice această catedrală se odihneşte chiar în interiorul bisericii pe care a ridicat-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Catedrala din Ţinutul Pădurenilor a început cu un vis!