Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Uitaţi TOT ce ştiaţi despre micul-dejun! Ce trebuie să mâncăm, de fapt, dimineaţa

De mici suntem învăţaţi că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi că trebuie să fie una copioasă. Total greşit, dacă ar fi să ne luăm după ultimele studii ale specialiştilor.

Vezi și

De mici suntem învăţaţi că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi că trebuie să fie una copioasă. Total greşit, dacă ar fi să ne luăm după ultimele studii ale specialiştilor

Micul dejun clasic format din lapte cu cereale, pâine prăjită cu marmeladă sau suc proaspăt de portocale nu este o soluţie sănătoasă.

Un mic-dejun copios este cât se poate de neindicat, pentru că - după ce am mâncat până nu am mai putut - vom constata că ne este foame din nou, după o foarte scurtă perioadă.

Sucurile de fructe, mai ales cele din portocale, conţin foarte mult zahăr. Aşa că, dacă le bem la prima oră a dimineţii nu vom obţine decât o creştere bruscă a glicemiei.

Aşadar, fructe, nu, produse de panificaţie, nu, cereale, nu. Atunci ce ar fi recomandat să conţină micul dejun?

Diferenţa dintre un simplu suc de legume şi un smoothie este că cel din urmă conţine şi fibră şi astfel ne va ţine mai mult de foame. Nu avem nevoie decât de legume, iar recomandate sunt cele verzi. Ţelină, pătrunjel, frunze de salată verde, frunze de spanac şi pentru a da un gust mai plăcut puteţi folosi şi fructe, recomandate sunt merele. Se introduce totul în storcătorul prin presare la rece şi în mai puţin de un minut, micul dejun sănătos şi săţios e gata.

În smoothie puteţi adăuga şi super alimente, cum ar fi spirulina sau seminţele de în hidratate. Acestea sunt foarte bune pentru tranzitul intestinal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Uitaţi TOT ce ştiaţi despre micul-dejun! Ce trebuie să mâncăm, de fapt, dimineaţa