Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cele mai dulci prăjituri din lume

Românii sunt mari amatori de prăjituri făcute după reţeta bunicilor! Dar şi dulciurile iraniene, chiar şi cele vândute în cofetării, sunt făcute tot după aceeași reţetă.

Vezi și

 Românii sunt mari amatori de prăjituri făcute după reţeta bunicilor! Dar şi dulciurile iraniene, chiar şi cele vândute în cofetării, sunt făcute tot după aceeași reţetă.

Începem cu cea mai frumoasă copertă din lume, cu prăjituri de toate felurile, multe-multe de tot

Ouă, unt, cocos, apă şi zahăr din belşug. La care se mai adaugă câteva arome. Aşa începe reţeta celei mai dulci prăjituri din lume, adusă de pe pămân iranian. Totuşi, cum este posibil ca prăjiturile iraniene să fie cele mai dulci din lume? Simplu. Apa folosită la prepararea ei nu este apă obişnuită, de la robinet. Este apă de trandafiri. De altfel, iranienii sunt singurul popor din lume care foloseşte apa de trandafiri pe post de esenţă.

Prima dată, prăjiturile parfumate au apărut într-o zonă în care trandafirii creşteau peste tot. Aşa că localnicii le-au găsit o utilitate şi în bucătărie.

Iar când vine vorba despre arome, iranienii au preferinţe stricte în privinţa ingredientelor pe care le folosesc în reţelte.

Deşi pare greu de crezut, printre cele mai dulci prăjituri din lume, iranienii au reuşit să introducă şi preparate aproape dietetice.

Interesant este că, deşi dulciurile lor sunt adevărate bombe calorice, locuitorii din Iran nu figurează în niciun top al persoanelor cu probleme de greutate. Şi asta datorită faptului că ştiu când să se oprească din mâncat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Cele mai dulci prăjituri din lume