Antena Meniu Search
x

Special! Facebook îţi dă verde la angajare

Reţelele de socializare au devenit parte a vieţii noastre de zi cu zi! Nici nu e de mirare, mai ales dacă - prin intermediul lor - ne-am găsit prietenii şi foştii colegi risipiţi prin toate colţurile lumii

Vezi și

Reţelele de socializare au devenit parte a vieţii noastre de zi cu zi! Nici nu e de mirare, mai ales dacă - prin intermediul lor - ne-am găsit prietenii şi foştii colegi risipiţi prin toate colţurile lumii. 

Mai mult, ceea ce postaţi vă poate influenţa cariera. Nu vă vine să credeţi? Haideţi să presupunem că intenţionaţi să vă angajaţi într-o mare companie şi, la interviu, vă prezentaţi ca o persoană serioasă, conştiincioasă şi plină de moralitate. Nimic rău, nu? Serios? Şi dacă potenţialul şef vă face o verificare a paginii de Facebook, spre exemplu, şi vede nişte poze în care eraţi sufletul petrecerii? Parcă se schimbă situaţia.

S-au dus vremurile în care, pentru a obţine un serviciu bun, ajungea să aveţi un CV bun. Acum, pe lângă studii, limbi străine şi alte abilităţi, contează foarte mult şi ce postaţi pe Facebook. Poate părea o aiureală ca ceea ce scrieţi pe o reţea de socializare să conteze în construirea unei cariere, însă angajatorii nu sunt de aceeaşi părere.

Nu este o curiozitate gratuită. Până în final, de ce ar angaja cineva un om care are opinii radicale, care îndeamnă la violenţă, care vorbeşte execrabil sau face greşeli gramaticale?!

Aşadar nu vă grăbiţi să urcaţi pe Facebook nişte fotografii în care sunteţi înconjuraţi de pahare de băutură sau, mai rău, dansaţi pe masă. Angajatorilor nu le plac subordonaţii care vin la muncă mahmuri.

Asta nu înseamnă că, în clipa în care doriţi să vă angajaţi undeva, trebuie să vă ştergeţi pagina de Facebook. E mult mai simplu să eliminaţi ce bănuiţi că v-ar putea crea probleme. Şi nu uitaţi să verificaţi şi ce melodii aţi postat. Manelele sau hip-hop-ul cu înjurături nu sunt de natură să impresioneze plăcut un angajator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Special! Facebook îţi dă verde la angajare