Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Frigul lovește acneea precum viscolul

Din cauza frigului, pielea feţei devine şi mai sensibilă, secretă şi mai mult sebum, iar acesta împiedică apa să circule prin ţesuturi

de Redactia Observator

la 13.11.2014 , 20:37

Din cauza frigului, pielea feţei devine şi mai sensibilă, secretă şi mai mult sebum, iar acesta împiedică apa să circule prin ţesuturi

Şi ştim deja că, acolo unde hidratare nu e, nici sănătate nu e. Oricum, nici să nu vă gândiţi să vă acoperiţi faţa cu o mască din fond de ten şi pudră. Remediile propuse de specialişti sunt mult mai eficiente şi nu necesită cine ştie ce investiţii.

Orice persoană cu ten acneic ştie că, pe timp de iarnă, pielea trebuie îngrijită mult mai atent decât în restul anului.

Vezi și

Într-adevăr, crema hidratantă face minuni în sezonul rece. Nu acelaşi lucru s-ar putea spune şi despre fondul de ten. De acord, acesta acoperă cu succes acneea, dar îi împiedică vindecarea.

Multe femei încearcă şi îngroşă un pic stratul de fond de ten, eventual mai adaugă şi pudră, tot în scop de protecţie, şi atunci şi aceste aplicaţii în exces pot la fel să ocluzeze porii şi să favorizeze apariţia de acnee pe care o numim cosmetică.

În linii mari, îngrijirea tenului nu diferă iarna comparativ cu restul anului. Trebuie doar să schimbaţi produsele pe care le folosiţi.

De obicei paşii sunt aceeaşi ca şi în sezonul cald. Adică e bine dacă purtăm machiaj, să folosim un demachiant adecvat, dacă vara spre exemplu avem tendinţa de a folosi o apă micelară, iarna se poate trece pe un lapte demachiant. Apoi loţiunile tonice sunt de preferat cele fără alcool, iar apoi aplicarea de cremă, întradevăr piele este puţin mai uscată şi suferă din cauza frigului şi a vântului, şi atunci iarna mai puţin folosim creme matiafiante care absorb secreţia de sebum şi ar trebui să folosim creme, doar creme hidratante.

Aşadar hidratare, hidratare şi iar hidratare. Pentru că nimic nu este mai periculos pentru tenul acneic decât să se usuce.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Frigul lovește acneea precum viscolul