Antena Meniu Search
x

Special! Mersul pe bicicletă este sportul ideal

Ciclismul are multe beneficii! Faptul că este o activitate pe care o desfăşurăm în aer liber, ne face mai imuni la tot felul de boli

Vezi și

Ciclismul are multe beneficii! Faptul că este o activitate pe care o desfăşurăm în aer liber, ne face mai imuni la tot felul de boli

Ştim cu toţii că mersul pe bicicletă face bine la sănătate. Unii oameni sunt, însă, atât de pasionaţi de ciclism, încât nu pot renunţa la el nici măcar în cele mai romantice momente din viaţa lor.

"În luna de miere am fost plecaţi în Slovenia, anul trecut, se petrecea pe vremea aceasta şi am fost în parcul Triglav, sunt 400 de kilometri unde ne-am desfăşurat cu bicicletele în două săptămâni", a povestit Mihai Laurentiu Baloiu. Oricât de obositoare ar părea o astfel de lună de miere, totuşi a fost de bun-augur.

Un alt mare pasionat de ciclism este colegul nostru, Daniel Osmanovici. Doar că, nici în cazul lui, mersul pe bicicletă nu este doar o activitate de relaxare.

"Mi-am cumpărat bicicletă acum mai puţin jumătate de an şi mă bucur că am făcut această alegere. Am făcut-o pentru că vreau să completez antrenamentul. În mod normal alerg şi acum am decis că aş vrea să şi biciclesc. Vreau să mă duc la un duathlon sau un triathlon şi atunci am nevoie şi de bicicletă".

Daniel are planuri mari de viitoare. "Sper ca până la finalul anului, să mai îmi iei un interviu plecat din Bucureşti, ajuns în Ploieşti sau la Braşov, şi dacă pot să combin şi o alergare pe acest traseu".

Mersul pe bicicletă este un sport care poate fi practicat la orice vârstă. Într-o oră de pedalat în ritm rezonabil, putem arde 500 de calorii. Dar este bine să mergem cu bicicleta şi dacă nu avem nevoie să slăbim. Ciclismul ne menţine sănătoşi, iar acest lucru ne este confirmat de medici.

În consecinţă, dacă aveţi vreun parc prin preajmă, nu ezitaţi să vă plimbaţi pe două roţi pe alei. Pe lângă faptul că vă veţi relaxa, veţi deveni mai sănătoşi şi mai rezistenţi în faţa bolilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Special! Mersul pe bicicletă este sportul ideal