Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Peştera Scărişoara, o minune naturală

În România se găseşte cel mai mare gheţar subteran din lume. Îşi are casa în Peştera Scărişoara şi este o adevărată aventură să-l vizitezi. Atât pentru simplii turişti, cât şi pentru oamenii de ştiinţă.

Vezi și

În România se găseşte cel mai mare gheţar subteran din lume? Sunt convinsă că puţini ştiu. Îşi are casa în Peştera Scărişoara şi este o adevărată aventură să-l vizitezi. Atât pentru simplii turişti, cât şi pentru oamenii de ştiinţă.

Nu înţelegi pe deplin expresia "a rămâne fără cuvinte" până când nu ajungi în la Peştera Scărişoara. Ascunsă sus, pe culmile Apusenilor, peştera este tabloul perfect al naturii. Opera ei desăvârşită. Pereţii de stâncă dură străjuiesc nestemata locului. Izbcul Tăuz, cu ale sale ape de turcoaz.

Oricât de pitoresc şi de liniştitor ar fi peisajul izbcului, în momentul în care decizi să vizitezi şi restul complexului, registrul se schimbă. Poezia şi culorile sunt înlocuite de adrenalină. Totul într-un labirit de scări, poduri şi podeţe care fac fac să te simţi protagonist al unui film de aventuri.

Adevărata comoară naturală se ascunde la capătul drumului. Porţile uriaşe de stâncă străjuiesc intrarea în trecut. Acolo unde se află cel mai vechi gheţar subteran din lume.

Gheţarul nu este o simplă fotografie din trecut. Este un film documentar în adevăratul sens al cuvântului. Dar nu imortalizat într-o peliculă de celuloză. Natura a avut altă soluţie. Mai simplă. Poate mai firească. În sutele de mii de metri cubi ai gheţarului Scărişoara, sunt imortalizate 10 milenii de istorie.

Peştera şi gheţarul de la Scărişoara sunt printre puţinele locuri din România şi din lume unde istoria antică se deschide ca o carte. Îţi trebuie doar un strop de curiozitate şi spirit de aventură ca să te aventurezi în cotloanele întunecate ale celui mai mare gheţar subteran de pe planetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Peştera Scărişoara, o minune naturală