Antena Meniu Search
x

Special! Privitul în ochi ca terapie de cuplu

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au descoperit că partenerii se redescoperă dacă îşi oferă destul timp pentru a se privi în ochi. În fine, destul timp. Adică vreo patru minute, nu mai mult. Dar în acest răstimp nu au voie să mai facă nimic altceva

Vezi și

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au descoperit că partenerii se redescoperă dacă îşi oferă destul timp pentru a se privi în ochi. În fine, destul timp. Adică vreo patru minute, nu mai mult. Dar în acest răstimp nu au voie să mai facă nimic altceva

Trăim într-o societate în care timpul parcă a luat-o la goană. Totul se întâmplă în viteză, ziua are prea puţine ore şi rareori mai avem timp să ne oprim şi doar să ne privim în ochi. Inspiraţi dintr-un articol al unei publicaţii americane, câţiva cercetători au vrut să reproducă un experiment. Aşa că, au ales 6 cupluri şi i-au provocat pe parteneri să se privească timp de 4 minute, fără să-şi vorbească.

Rezultatul experimentului a avut aceeaşi concluzie pe care o prezentase iniţial şi autorul articolului: cele 12 persoane au declarat că nu şi-au privit niciodată partenerul în acest mod şi că se simt mult mai apropiate de acesta.

"Starea pe care au avut-o în cele 4 minute putem să o estimăm ca pe o stare pozitivă. Sunt foarte multe cupluri unde partenerii, din păcate, devin invizibili unul pentru celălalt. Este bine ca în cadrul cuplului să existe momente tihnite, de contact vizual de acest gen", spune Mihaela Săhlean, psihoterapeut.

Înarmată cu aceste informaţii, o echipă Observator Special a încercat să reproducă acelaşi experiment. Isabela şi Andrei formează un cuplu de 4 ani. Dar - deşi s-au arătat uşor sceptici la început - au acceptat să facă acest exerciţiu pentru prima dată

Deşi la început partenerii par stânjeniţi atunci când trebui să-şi privească jumătatea, după câteva secunde, ajung să îşi zâmbească, să se destindă şi să se privească altfel.

Psihoterapeuţii îi încurajează pe cei care au o relaţie de cuplu să îşi acorde mai mult timp unul altuia şi să încerce, în fiecare zi, să se descopere altfel sau, mai bine zis, să se privească cu alţi ochi.

După ce ati văzut ce rezultate speculoase are simplul privit în ochi, atunci puteţi încerca acest experiment. Oferiţi-vă timp dumneavoastră şi partenerului şi priviţi-vă, iar apoi reproduceţi în cuvinte ce aţi simţiti. Poate fi o terapie bună mai ales în momentele tensionate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Special! Privitul în ochi ca terapie de cuplu