Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Românii din Satu Mare au invadat Marea Britanie

În localitatea Racşa din Satu Mare, nu există familie care să nu aibă cel puţin doi membri dincolo de Canalul Mânecii. Aproape jumătate din locuitori muncesc în Londra, unde şi-au făcut un cartier numai al lor.

Vezi și

Asta nu înseamnă că satul din România a rămas pustiu. Are mai mulţi copii ca niciodată. De fapt, se pregăteşte încă o generaţie de români care va invada pământul Reginei.

De ce ne place Anglia?

Răspunsul vine imediat:

Pentru că automobile.

Pentru că mic dejun. Pentru că regină. Pentru că gentlemeni. Pentru că Beckham. Pentru că o ceaşcă de ceai la ora 5. Pentru că în curând va fi colonia noastră. Deocamdată ne antrenăm.

Cea mai performantă bază de antrenament românească pentru cucerirea Angliei are loc în satul Racşa. Momentan, localitatea este pe jumătate goală. Fruntaşii satului sunt pe meleagurile reginei. Ei spun că muncesc. Îi credem. Dar noi bănuim că îşi pregătesc terenul de luptă.

În total are 2800 de locuitori, dintre care peste 1500 sunt plecaţi la Londra.

Imaginaţi-vă că plecaţi într-o excursie în afara ţării. Mai mult de 30 de prieteni nu aveţi cum să strângeţi. Dacă aţi fi strâns 1500 de prieteni şi vecini, aceasta nu s-ar mai numi excursie. Ci o campanie militară. Răcşănenii şi-au construit şi prima tabără acolo.

Reporter: Au o comunitate?

Localnic: Da, au. Zona 3 spun ei acolo. Cum ar fi Racşa 2, ei au aşa spun ei, Racşa 2 şi când merg până la unu, zic mergem în centru la Racşa.

În sat au mai rămas părinţii şi copiii. Foarte mulţi copii. Se pare că acum se naşte o nouă armată de colonişti. Şi toţi au parte de o pregătire spartană. La 16 ani trebuie să fie pe frontul englez.

Localnic: Am plecat, am plecat tânăr, la 16 ani, la rândul meu am adus fraţi, cum am putut. Facem acolo un ban, venim acasă, construim. Şi apoi iar o luăm de la capăt.

Aşa le-au zis şi coloniştii britanici indienilor când au ajuns în America - "Muncim şi noi aici cu voi. Nu ne băgaţi în seamă". Acum răcşănenii îi vor învinge pe englezi cu propriile lor arme.

Reporter: Unde eşti plecat în străinătate?

Localnic: În Londra.

Reporter: De câţi ani?

Localnic: De 6 ani.

Reporter: Am înţeles că în Londra e comunitate de Racşeni?

Localnic: Da, este.

O altă localnică, aceeași poveste.

Localnică: Singură, şi băiatul îmi e pe la Londra pe-acolo şi nora, copilul e pe-acasă cu bunicii.

Reporter: De cât timp?

Localnică: De 5-6 ani.

Reporter: Unde staţi în Anglia?

Localnică: În Tottenham.

Reporter: Şi de câţi ani?

Localnică: Eu am 2. Tot în Tottenham suntem toţi, în acelaşi cartier.

Astăzi se numeşte Tottenham. Mâine se va numi "Racşanham". În ritmul acesta, peste 50 de ani Regatul Marii Britanii va deveni o colonie. O colonie din Imperiul Oaşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Românii din Satu Mare au invadat Marea Britanie