Antena Meniu Search
x

SPECIAL! SMS-ul sau buchetul de împăcare

Într-un cuplu este imposibil să nu apară măcar mici discuţii în contradictoriu, dacă nu chiar un scandal de toată frumuseţea! Iar cel care, de cele mai multe ori, pleacă trântind uşa este bărbatul.

Vezi și

  Într-un cuplu este imposibil să nu apară măcar mici discuţii în contradictoriu, dacă nu chiar un scandal de toată frumuseţea! Iar cel care, de cele mai multe ori, pleacă trântind uşa este bărbatul.

Normal că, în clipa în care adversarul de moment îi dispare din faţa ochilor, femeia rămâne cu un morman de frustrări. Nici măcar tentativele de împăcare ale domnului nu reuşesc să o liniştească. Păi cum să-şi ceară scuze cu un SMS sau să se prezinte cu un buchet de flori de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat?! Simplu. Ne explică psihologii de ce reacţionează aşa.

De câte ori nu vi s-a întâmplat ca, după o discuţie în contradictoriu, partenerul dumneavoastră să plece şi să vă lase cu ochii în lacrimi, ca după numai o jumătate de oră să primiţi un SMS prin care îşi cere scuze şi vă roagă să îl iertaţi?! Chiar dacă vi se pare că textul trimis pe telefon e o modalitate pe care a găsit-o pentru a evita o confruntare faţă în faţă, nu este chiar aşa. Psihologii spun că acest gest ar trebui apreciat.

Un buchet de flori sau un cadou simbolic poate face minuni în astfel de momente. Cel puţin pentru unele doamne. Pentru domni, oferirea de flori sau cadouri pentru a-şi împăca partenerele are cu totul alte conotaţii.

Însă, chiar dacă bărbatul pleacă de acasă şi trimite un SMS sau revine cu un buchet de flori şi se comportă ulterior ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, asta nu înseamnă că nu se resimte după un scandal.

Acest lucru îi face ca, după o ceartă zdravănă, să-şi dorească o partidă de amor. Chiar dacă femeile nu sunt foarte încântate de ceea ce se numeşte "sex de împăcare", psihologii spun că este un lucru bun.

Într-adevăr, bărbaţii sunt mai degrabă obişnuiţi să mascheze trăirile pe care le au şi să se focuseze pe soluţie. Iar dacă ne mai gândim şi la faptul că nu se lasă copleşiţi de emoţii, le putem înţelege mult mai uşor comportamentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! SMS-ul sau buchetul de împăcare