Antena Meniu Search
x

Special! Tescovina este elixirul tinereții

Există un român pentru care strugurii sunt mai mult decât materie primă pentru vin. Ci reprezintă fântâna tinereţii. Mai exact, adevărata bogăţie a fructelor se găseşte fix în resturile rezultate în urma producerii vinului. Popular se numeşte boască

Vezi și

Există un român pentru care strugurii sunt mai mult decât materie primă pentru vin. Ci reprezintă fântâna tinereţii. Mai exact, adevărata bogăţie a fructelor se găseşte fix în resturile rezultate în urma producerii vinului. Popular se numeşte boască

În vin e adevărul, spuneau romanii. Şi vreo două milenii nimeni nu prea i-a contrazis. Apoi, revoluţia tehnologiei ne-a luat cu asalt. Iar astăzi, Ion Bobaru, un brav urmaş al romanilor, vine să completeze teza înaintaşilor. În vin e tinereţea.

Nu, farmacistul brăilean nu se referă la faptul că petrecăreţii sunt mereu tineri cu sufletul, indiferent de vârstă. Ci la proverbiala fântână a tinereţii. Bine, nu e vorba de vin aşa cum îl ştim. Ci de un produs secundar rezultat din producţia vinului.

Totuşi, dacă nu aţi auzit niciodată de tescovină, trebuie să ştiţi că este vorba de resturile de struguri rămase după zdrobire. Unii o consideră inutilă. Alţii aleg să o transforme în ţuică. Ambele categorii greşesc. Şi asta pentru că nu multă lume ştie faptul că tescovina conţine unul dintre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi omului.

"Are o proprietate prin resveratrolul pe care-l conţine, să combată radicalii liberi cunoscându-se faptul că îmbătrânirea este un proces chimic şi se datorează acestor radicali. Resveratrolul prin proprietăţile lui antioxidante previne fenomenul de îmbătrânire. Şi cu toţii ne dorim ca să nu îmbătrânim", spune Ion Bobaru.

Din păcate, frumuseţea costă, iar aceste creme nu sunt chiar atât de ieftine. Aşa că farmacistul a decis să transforme tescovina în produse accesibile tuturor. Odată uscată, ea este măcinată şi transformată fie în creme şi tincturi, fie în pastile.

Dar, ca să nu-l bănuiţi că vrea să facă avere, omul a fost dispus să ne împărtăşească secretul. Unul, de altfel, simplu. "Tescovina bine presata se usucă, tot secretul ca uscarea să se facă în spaţii bine aerisite. Putem să folosim această tescovină şi ca atare, amestecul acela tescovina brută, amestecul acela de seminţe şi coji".

Dacă aspectul tescovinei uscate nu vă atrage, puteţi oricând să o măcinaţi, folosind o banală râşniţă de cafea. Şi puteţi face primii paşi pe drumul tinereţii fără bătrâneţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Special! Tescovina este elixirul tinereții