Antena Meniu Search
x

SPECIAL! TinTag, aparatul de găsit obiecte rătăcite

Doi tineri antreprenori din Cluj au inventat TinTag. Este un dispozitiv care îţi permite să ai mereu control asupra obiectelor chiar de pe telefonul tău mobil, cu o simplă aplicaţie

Vezi și

Doi tineri antreprenori din Cluj au inventat TinTag. Este un dispozitiv care îţi permite să ai mereu control asupra obiectelor chiar de pe telefonul tău mobil, cu o simplă aplicaţie

Alexandru şi Andrei, doi tineri din Cluj s-au gândit la crearea acestui dispozitiv după ce Andrei a trecut printr-o experienţă mai puţin plăcută. "Acum doi, trei ani foloseam foarte mult bicicleta ca mijloc de transport şi la un moment dat n-am mai găsit bicicleta la locul în care o lăsasem".

Fusese furată. Atunci, cei doi s-au gândit la o platformă anti-furt pentru biciclete. Dar acum, în forma actuala, dispozitivul poate fi folosit în cele mai ingenioase moduri.

Mai exact, TinTag se poate ataşa de orice. Şi este şi foarte uşor de folosit. Pe telefonul mobil, în primul rând îi daţi un nume. Apoi, urmează o poză împreună cu obiectul de care este ataşat. Şi nu în ultimul rând se selectează dispozitivul - în funcţie de culoare. TinTag-ul a fost instalat. Acum, se poate trece la preferinţe. Tot din comandă de pe telefon îl poţi face să sune sau să lumineze. Dar se poate şi invers. În cazul în care rătăcim telefonul mobil.

Cei doi au investit deja câteva mii de euro în utilajele cu care produc acest dispozitiv. Singurul din lume de acest gen cu baterie reîncărcabilă care ţine, după o singură încărcare, timp de patru luni. Pentru realizare, au chemat în ajutor şi un prieten inginer.

Dar producţia la scară largă depinde de posibilităţile financiare. Aşa că tinerii au început deja un proces de strângere de fonduri. Au nevoie de 50.000 de euro pentru certificările necesare comercializării şi producerea unui lot experimental de 500 de prototipuri deja comandat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! TinTag, aparatul de găsit obiecte rătăcite