Antena Meniu Search
x

Specialiştii în aviaţie s-au întors la locul tragediei din Munţii Apuseni

Specialiştii în aviaţie s-au întors azi în Munţii Apuseni. Au adus cu ei şi aparatul care anunţa locul unde a picat avionul pilotat de Adrian Iovan.

Vezi și

Acest dispozitiv este cea mai importantă probă în ancheta tragediei. Specialiştii încearcă să afle de ce n-a fost recepţionat de satelit.

Cu echipamente de măsurare la ei, 6 specialişti ai Centrului de Investigatii şi Analiza, pe scurt CIAS, s-au întors în pădure. Au adus cu ei cea mai importantă probă. Sistemul de alarmă al avionului.

Dispozitivul, aşezat în coada aparatului de zbor, are două antene. Una care emite către aeronavele ce survolează zonă. Cealată - către serverul din Rusia. Doar avioanele care treceau pe deasupra l-au recepţionat.

Specialiştii urmează să stabilească de ce semnalul nu a ajuns şi la Moscova. Una dintre explicaţii ar putea fi că frecvenţa pe care emitea nu era cea recepţionată de satelit. Cea de-a doua - că antena era ruptă.

Între timp, zona unde s-a prăbuşit avionul s-a transformat în loc de pelerinaj. Mai mulţi turişti au urcat până la troiţă, cu ajutorul localnicilor, şi au aprins o lumânare, în amintirea sufletelor pierdute pe 19 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Specialiştii în aviaţie s-au întors la locul tragediei din Munţii Apuseni