Antena Meniu Search
x

Video Spitalul din Piatra Neamţ, o ruină la două luni de la tragedie. 15 oameni au murit atunci, într-un incendiu devastator

Au trecut mai bine de două luni de la tragedia de la Piatra Neamţ, iar spitalul arată în continuare ca după incendiu. Mai mult, instalaţia electrică nu a fost verificată, iar o secţie a spitalului funcţionează fără aprobări de la ISU.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 30.01.2021, 09:32

Vezi și
  • Un incendiu de proporţii a distrus două saloane de la spitalul din Piatra Neamţ, în noiembrie.
  • Doar nouă locuri mai sunt disponibile la ATI, la spitalul din Piatra Neamţ.

Pe 14 noiembrie 2020, unul din saloanele de Terapie Intensivă ale spitalului, unde erau internaţi pacienţi COVID aflaţi în stare gravă, a fost înghiţit de flăcări.

Aici, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la spitalul din Piatra Neamţ, încă se văd urmele incendiului. Cele două saloane, cel în care a izbucnit incendiul şi unde a avut loc şi explozia, dar şi celălalt, sunt sigilate şi nu pot fi descuiate nici măcar acum. 

Mirosul greu de fum încă se simte între pereţii plini de funingine. Nici acum, la două luni şi jumătate distanţă, anchetatorii nu au reuşit să afle de la ce a pornit focul. 

Artur Găman, director INSEMEX: Expertiza e în derulare, lucrările, în general, la orice expertiză de acest gen, sunt de durată. 

Printre ipotezele principale este şi cea că incendiul ar fi fost declanşat de o defecţiune apărută la instalaţia electrică a unităţii medicale.

Spitalul din Piatra Neamţ a ajuns la al treilea manager din ultimele două luni

Managerul unităţii, al treilea din ultimele două luni, a ajuns în funcţie pe 13 ianuarie şi spune că abia a apucat să facă un contract cu o firmă care să analizeze instalaţia electrică. 

Alexandru Filimon, manager spital: Ideea este ca să ne prezinte nu numai ce este în neregulă, dacă este în neregulă, dar şi cum să facem reparaţiile şi rectificările respective. Noi avem doar doi electricieni, care nu pot acoperi cele două clădiri ale spitalului. 

În ciuda promisiunilor că lucrurile se vor rezolva, inspectorii ISU au amendat spitalul, recent, tot din cauza problemelor la instalaţiile electrice şi la sistemul de avertizare şi stingere a incendiilor. 

Irina Popa, ISU Neamţ: La secţia Pediatrie a fost aplicată o sancţiune în cuantum de 50.000 de lei pentru că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Au mai fost aplicate sancţiuni pentru că hidranţii nu funcţionau şi pentru că instalaţia electrică nu era verificată periodic. 

În momentul de faţă sunt disponibile doar nouă paturi în secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. Zilnic sunt trasferaţi între trei şi şase bolnavi în stare gravă către alte spitale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Spitalul din Piatra Neamţ, o ruină la două luni de la tragedie. 15 oameni au murit atunci, într-un incendiu devastator