Antena Meniu Search
x

Video Sportivii clujeni de performanță și-au mutat antrenamentele în parc, după închiderea sălilor

De mai bine de o săptămână s-a pus lacătul pe sălile de fitness din localităţile în care rata de infectare e mai mare de 4 la mia de locuitori. Măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea COVID-19 şi ar urma să înceteze atunci când incidenţa scade sub 3,5.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 17:31

Vezi și
  • Până atunci, cei mai afectaţi sunt sportivii de performanța care se tem că nu vor mai putea participa la viitoarele concursuri sportive.

Înainte de noile restricţii, această tânără din Cluj-Napoca se pregătea intens pentru un campionat mondial de bodybuilding. Acum se teme că nu va mai putea concura pentru că nu mai are unde să se antreneze corespunzător. 

Gyongyi Lenart, sportiv de performanță: Mă pregătesc pentru concursul acesta ce o să fie în iunie de un an jumătate. Am pus foarte multă energie şi muncă în acest concurs. Pentru sportivii de performanță ne afectează foarte mult, pentru că nu putem să reproducem aceeaşi intensitate.

Clujeanca este antrenor personal şi tehnician nutriţionist de 5 ani. La fel ca mulţi alţi sportivi de performanţă şi-a mutat antrenamentele intense din sala de fitness, în parc. Spune însă că nu o ajută la fel de mult. 

Gyongyi Lenart, sportiv de performanță: Aici în parc, neavând atâtea aparate și greutăți, durează maximum o oră, nu mai mult. În sala de fitness, acolo dura mai mult, două trei ore. Nu m-am obosit foarte tare că și la sală, dar e ok cât de cât să mă mențin. M-am gândit să ne mutăm cu soţul meu în Mureş, pentru două trei luni să vedem ce se întâmplă și să mă pot antrena acolo. 

Patronii sălilor de fitness riscă să pună lacătul pe afacere

Nu doar sportivii sunt afectați, ci şi patronii sălilor de fitness. Se gândesc fie să îşi închidă afacerea, fie să se reorienteze spre un alt domeniu. 

Ovidiu Chiorean, patron sală fitness: Cheltuielile au crescut, abonamentele din păcate nu le-am putut mari. Am avut pierderi de peste 10.000 de euro. La o capacitate mai redusă înseamnă că nu o să ne putem acoperi nici măcar chiria, ceea ce este aproape că și cum am fi închiși.

Clujenii au protestat săptămâmâna trecută împotriva închiderii sălilor de fitness şi au anunţat un nou protest pentru sfârşitul acestei săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Sportivii clujeni de performanță și-au mutat antrenamentele în parc, după închiderea sălilor