Antena Meniu Search
x

Starea de urgență se încheie, șomajul tehnic se prelungește

Însă până la clarificarea libertăţilor pe care ni le vom recăpăta din 15 mai, premierul a anunţat prelungirea şomajului tehnic. Decizia îi vizează pe cei care nu se pot întoarce la lucru după încetarea stării de urgenţă. De altfel Guvernul a decis că va folosi fondul de rezervă pentru a cumpăra tablete elevilor care nu au acces la învăţământul online. Urmează să se decidă şi ce se va întâmpla cu părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii, de la jumătatea lunii mai.

de Redactia Observator

la 08.05.2020, 11:35

Vezi și
  • Românii vor primi șomaj tehnic și după 15 mai
  • Plan de măsuri pentru revenirea la normalitate

Companiile ce nu îşi vor putea relua activitatea din data de 15 mai vor putea beneficia în continuare de şomajul tehnic. Este anunţul oferit de premierul Ludovic Orban, chiar seara trecută.

LUDOVIC ORBAN, premierul României - Solicit fiecărui minister şi fiecarei agenţii din coordonarea în subordinea ministerelor prezentarea propunerilor pentru acest act normativ referitor la trecerea de la stare de urgenţă la starea de alertă. De exemplu prelungirea şomajului tehnic.

O altă decizie aprobată aseară de Guvernul Orban îi vizează pe cei vulnerabili, care trăiesc din ventul minim. Se vor utiliza resurse financiare, din fondul de rezervă, pentru a susţine cheltuielile şi distribuirea măştilor de protecţie. Ajutaţi vor fi şi pentru elevii care nu au acces la învăţământul de acasă.

LUDOVIC ORBAN, premierul României - Am luat decizia de a utiliza reursele financiare din fondul de rezervă al guvernului pentru susţinerea achiziţiei de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online.

Ministerul Sănătăţii sau alte instituţii precum Institutul Teritorial de Muncă, vor participa la finalizarea setului de măsuri şi de reguli care vor trebui respectate din 15 mai, cu privire la fiecare activitate economică pentru care se vor ridica restricţiile.

LUDOVIC ORBAN, premierul României - Ele sunt într-un stadiu aproape final, dar va trebui să le aducem într-o formă finală şi vreau să facem dezbatere publică astfel încât înainte de a le adopta să putem să primim punctele de vedere ale angajatorilor, ale persoanelor, ale companiilor.

Iar un prim exemplu în elaborarea setului de reguli vine chiar din partea producătorilor de autoturisme.

LUDOVIC ORBAN, premierul României - Am fost la Ford şi la Dacia şi am rămas impresionat de măsurile pe care le-au luat, de igeniozitatea acestor măsuri şi mai ales de încrederea cu care vin oamenii la muncă. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le preluăm şi noi în regulile pe care le vom stabili.

În cursul zilei de astăzi va avea loc o întâlnire între ministerele economice pentru a definitiva planul de măsuri care asigură revenirea cât mai rapid la normalitate. Tot astăzi se va decide şi dacă părinţii rămân acasă cu cei mici până la încheierea anului şcolar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Starea de urgență se încheie, șomajul tehnic se prelungește