Antena Meniu Search
x

Statul oferă 10.000 de euro pentru toți copiii născuți după 1 ianuarie 2018. Care sunt condițiile

Potrivit unei proiect de lege aflat în Parlamentul României, toți copiii născuți după data de 1 ianuarie 2018 vor primi 10.000 de euro când împlinesc 18 ani.

Statul oferă 10.000 de euro pentru toți copiii născuți după 1 ianuarie 2018

Potrivit unei proiect de lege aflat în Parlamentul României, toți copiii născuți după data de 1 ianuarie 2018 vor primi 10.000 de euro când împlinesc 18 ani.

Dacă legea va fi adoptată, statul urmează să ofere suma de 10.000 de euro fiecărui copil născut după data de 1 ianuarie 2018, însă doar la împlinirea vârstei de 18 ani.

Astfel, în baza acestei legi, statul va deschide câte un cont bancar la CEC Bank pentru fiecare copil născut începând cu data de 1 ianuarie 2018 şi va depune zilnic câte un euro în fiecare cont până la împlinirea vârstei de 18 ani, astfel încât, în contul fiecărui copil să se adune, cu tot cu dobânzi, suma de 10.000 de euro.

Banii vor putea fi uzilizaţi doar după vârsta de 18 ani, în următoarele situaţii: pentru studii universitare, pentru a-şi deschide o afacere, pentru a-şi achiziţiona o locuinţă şi pentru a se trata în caz de boală ce necesită tratament costisitor.

Pe acelaşi subiect

10.000 de euro pentru fiecare copil din România

Această lege cu depozitul bancar are rolul de a recompensa  fiecare copil născut în România, un fel de mulţumire din partea statului pentru că a venit pe lume. În acelaşi timp, aceasta va fi dovada că statul se gândeşte la  copil şi  la viitorul lui, în sensul că, în momentul  în care copilul va deveni major,  el va avea un ajutor ca să pornească pe un nou drum în viaţă.

Depozitul bancar va fi acordat doar titularului și doar dacă acesta va urma şcoala şi va absolvi 12 clase. Depozitul bancar nu se moşteneşte şi nu poate fi transferat către o altă persoană, indiferent de gradul de rudenie.

Depozitul are şi rolul de a ajuta tinerii care provin din familii cu resurse financiare reduse pentru a putea să-şi continue studiile şi să absolve o facultate, astfel încât să crească gradul de educaţie al cetăţenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Statul oferă 10.000 de euro pentru toți copiii născuți după 1 ianuarie 2018. Care sunt condițiile