Antena Meniu Search
x

Video Străzile din Bucureşti care ar putea deveni pietonale pentru deschiderea unui "al doilea Centru Vechi"

Capitala ar putea avea în curând un al doilea Centru Vechi şi un nou pol al distracţiei. Astfel, multe străzi din sectorul 2 vor deveni pietonale, vor apărea parcuri noi, dar şi piste de biciclete. Problema este că zona de promenadă e străjuită de clădiri care arată ca după război, un pericol pentru trecători

de Redactia Observator

la 04.08.2022, 22:09

Vezi și

Multe din stărzile din centrul capitalei ar putea arăta alfel decât le ştim. Cu trotuare mai late, mai mult spaţiu verde şi cu zone de promenadă mari. Cel puţin aşa arată proiectul pe hârtie. Asta înseamnă că în cea mai aglomerată zonă a oraşului vor fi mai puţine benzi de circulaţie pentru maşini, iar multe artere vor avea sens unic. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Mutăm traficul pe arterele principale. Nu mi-e teamă că se vor supraaglomera. Din punctul meu de vedere, pt a reduce traficul, trebuie să facem ce au făcut toate orasele din Europa, sa încurajăm mersul pe jos. Putem merge pe jos mai mult! 

Iar maşinile să fie lăsate în parcări pe care primăria spune că le va construi.  

Zona este cuprinsă între străzile Hristo Botev, Calea Călărașilor, Sfântul Ștefan și bulevardul Carol I. Practic vizavi de actualul centru vechi. Între cele două zone stau bulevardul Unirii si câteva artere care nu aparţin de Sectorul 2. Edilii speră însă să coopteze şi primăria sectorului 3 în proiect. 

Pe acelaşi subiect

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Ele sunt despărtite de o bucată care se află în sectorul 3. Ar putea fi o discutie cu primarul s3 să vedem dacă se pot lipi cele doua. Ar avea ft mult sens. 

Cea mai mare problemă este că zona de promenadă este împânzită de clădiri foarte vechi cu risc seismic ce au nevoie de consolidare. Zona de promenadă ar fi un pericol pe lângă cele peste 100 de clădiri din care cad bucăţi de tencuială. 

Bucureştean: Clădirile sunt in paragina. Din pacate asta e realitatea. Sunt distruse, totul e distrus. 

Radu Ghiţescu locuieşte de 50 de ani lângă biserica Mântuleasa, o zonă ce urmează să devină pietonală. Cunoaşte fiecare clădire. 

Radu Ghiţescu: Amărâta aia de casă pe care o vedeti acolo pe colt. Cine stie că acea casă este inregistrată in arhiva pmb in anul 1793 ca fiind prima casă de rendez vous din romania. Stie cineva, ii pasă cuiva? Sunt nişte ruine de care nimeni nu are grijă.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Nu pot să fie refăcute toate pe bani publici.Pentru interventia clădirilor proprietate privată ne asteptam ca privaţii, pers fizice, să intervină si sa investească acolo. Putem sigur sa îi supraimpozităm şi să-i amendam pentru punerea in siguranţă. 

Însă primăria de sector speră ca actualul proiect de regenerare urbană să îi determine pe proprietari să investească. Doar că unele dintre clădirile care stau să cadă trebuie reparate de Primăria Capitalei. Aşa cum este Hanul Solacolu. O clădire veche de 163 de ani din care au mai rămas doar zidurile. 

După ani de negocieri, hanul solacolu a ajuns in proprietatea primariei capitalei care promite că il va transforma in centrul cultural. in ianuarie nicusor dan spunea că lucrările vor incepe imediat insa acest lucru nu s-a intamplat nici pana astazi. 

Proiectul  este aprobat de banca mondială iar lucrările la al doilea centru vechi al capitalei vor începe anul viitor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Străzile din Bucureşti care ar putea deveni pietonale pentru deschiderea unui "al doilea Centru Vechi"