Antena Meniu Search
x

Subiecte Evaluare Naţională 2018 la limba română. Ce au avut de rezolvat elevii la proba scrisă

Subiecte limba română Evaluare Naţională 2018. Observator.TV publică subiectele date la Limba şi literatura română date absolvenţilor claselor a VIII-a, la Evaluarea Naţională 2018.

Subiecte limba română Evaluare Naţională 2018. Observator.TV publică subiectele date la Limba şi literatura română date absolvenţilor claselor a VIII-a, la Evaluarea Naţională 2018.

Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a susţin, la această oră, proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2018.

Proba a început la ora 9:00, moment în care în fiecare sală au fosz distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Miercuri, va avea loc proba la Matematică, iar joi, proba la Limba şi literatura maternă.

Subiecte limba română Evaluare Naţională 2018 

La primul subiect, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat. Textul a fost selectat din romanul "Inocenţii" al Ioanei Pârvulescu.

La al doilea subiect, elevii au primit tot un text la prima vedere, cu şase cerinţe, şi au avut de redactat o naraţiune de 150-200 de cuvinte în care să relateze o întâmplare petrecută în Cetatea Alba Carolina. Textul a fost selectat din revista National Geographic.

Evaluarea naţională 2018 clasa VIII Calendar

Examenul începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Miercuri, 13 iunie, este organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Subiecte Evaluare Naţională 2018 la limba română. Ce au avut de rezolvat elevii la proba scrisă