Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A apărut aplicaţia care îţi spune ce şanse ai să câştigi un proces, la Tribunal

Nebănuite sunt căile Justiţiei în România. Judecătorii sunt îngropaţi în dosare, în timp ce roboţii au aflat cum poate fi uşurată viaţa celor care umblă prin tribunale.  

de Redactia Observator

la 03.11.2018 , 23:26

Nebănuite sunt căile Justiţiei în România. Judecătorii sunt îngropaţi în dosare, în timp ce roboţii au aflat cum poate fi uşurată viaţa celor care umblă prin tribunale. Cu ajutorul aplicaţiilor, românii au ajuns astfel să descopere de ce în Gorj, de exemplu, e mai uşor să divorţezi decât la Bucureşti. La astfel de tehnologii aplează mai nou şi avocaţii. Le pot spune de la început clienţilor ce şanse de câştig au şi cât vor petrece în sala de judecată. 

Avem nevoie de informaţii cu vedere la o executare silită. Pornim de la acest exemplu. În cabinetul de avocatură, clientul încearcă să obţină câteva date despre un proces de recuperare pornit împotriva lui de o bancă. Aplicaţia folosită de avocaţi răspunde la câteva întrebări simple.

Ne arată şi o durată medie a procesului. 136 de zile. Ştim de câte ori o să mergem la instanţă. Ce şanse am de câştig şi nu în ultimul rând, cât durează procesul.

Vezi și

Rezultatele sunt obtinute prin comparaţie. În România ultimilor şase ani au fost 11 milioane de sentinţe. Cei care încep un nou proces intră în aplicaţie, unde introduc propriile date. Apoi calculele sunt făcute automat, pe baza unor algoritmi şi a inteligenţei artificiale.

În România media unui proces este de 20 de săptămâni. Dar în multe cazuri, procesele se întind şi pe câţiva ani.

Anul trecut cei peste 4.000 de judecători din toată ţara au avut pe masă peste două milioane de dosare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » A apărut aplicaţia care îţi spune ce şanse ai să câştigi un proces, la Tribunal