Antena Meniu Search
x

În Olimp, se redeschide un simbol al litoralului comunist

Printre şantiere, dar şi ruine, sudul litoralului se pregăteşte de o vară încinsă. Mai multe hoteluri vechi au fost renovate, iar staţiunile vor număra cinci mii de locuri noi de cazare. În Olimp, se redeschide un simbol al litoralului comunist.

de Redactia Observator

la 25.02.2020, 15:28

Vezi și
  • În Olimp, se redeschide un simbol al litoralului comunist.
  • Amfitreatru-Panoramic-Belvedere, erau considerate cele mai frumoase unităţi de cazare de la malul mării.

Printre şantiere, dar şi ruine, sudul litoralului se pregăteşte de o vară încinsă. Mai multe hoteluri vechi au fost renovate, iar staţiunile vor număra cinci mii de locuri noi de cazare. În Olimp, se redeschide un simbol al litoralului comunist.

În 2020 va face parte din cel mai mare resort all inclusive din zona de sud. Cu o floare nu se face însă primăvară, spun specialiştii în turism care arată cu degetul către priveliştea plină de contraste.

Plaje ticsite de turişti, piscine la doi paşi de mare şi viaţă de noapte. La mijlocul anilor '70, staţiunea Olimp gravita în jurul celui mai mare lanţ hotelier din sudul litoralului.

Cele trei hoteluri, Amfitreatru-Panoramic-Belvedere, erau considerate cele mai frumoase unităţi de cazare de la malul mării şi atrăgeau elita vremii, dar şi numeroşi turişti străini.

După decenii în care s-a pierdut printre ruine, fosta glorie a litoralului comunist a fost cumpărată acum doi ani de un investitor străin, cu 10 milioane de euro.

Investitorul promite că două dintre cele trei hoteluri ale complexului vor fi deschise turiştilor pe 15 iunie. În zonă tronează însă contrastele. Nici impozitele de până la 500% nu par să îi sperie pe proprietari.

Investitorii privaţi speră acum ca şi autorităţile locale să ţină pasul cu ei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Planurile din jurul faimosului complex Amfiteatru-Belvedere-Panoramic sunt ambiţioase. Investitorul vrea să lipească şi cele două hoteluri din apropiere, Majestic şi Craiova, în ceea ce va fi cel mai mare resort all inclusive din sudul litoralului, 85.000 de metri pătraţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » În Olimp, se redeschide un simbol al litoralului comunist