Antena Meniu Search
x

Sunt şoferi care îşi cumpără moartea cu 10 lei! Dispozitivul periculos care ţine locul centurii de siguranţă

Sunt şoferi care îşi cumpără moartea cu 10 lei. Vor să păcălească sistemul electronic al maşinii şi fixează un dispozitiv în locul centurii de siguranţă.

Vezi și

Sunt şoferi care îşi cumpără moartea cu 10 lei. Vor să păcălească sistemul electronic al maşinii şi fixează un dispozitiv în locul centurii de siguranţă. Uneori, nu doar pentru ei, ci şi pentru pasageri. Însă, în cazul unui accident, vieţile lor nu mai sunt protejate. 

Soarta unui tânăr de 30 de ani din Iaşi putea fi alta, dacă purta centura de siguranţă în momentul în care s-a izbit puternic de un monument. Şoferul a fost aruncat prin parbriz şi a murit pe loc. Nu este singurul caz în care centura putea salva vieţi, dar şoferii aleg de multe ori să-şi cumpere moartea cu câţiva lei. Un dispozitiv care se vinde la colţ de strădă păcăleşte sistemele de siguranţă ale maşinii.

În câteva ore, reuşesc să convingă şoferi că le-ar fi de folos. Într-un târg de maşini din Capitală primim chiar şi asigurări că dispozitivle sunt de calitate. Putem înşela tehnologia modernă, dar urmările pot fi tragice. 

Anul trecut, doar în Capitală, poliţiştii au dat 25 de mii de amenzi pentru astfel de situaţii. Într-un singur an, din 1.900 de oameni care au murit pe şosele, jumătate dintre ei nu purtau centură de siguranța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Sunt şoferi care îşi cumpără moartea cu 10 lei! Dispozitivul periculos care ţine locul centurii de siguranţă