Antena Meniu Search
x

Superstiţia are explicaţii ştiinţifice

Superstiţiile sunt o formă de a interpreta realitatea, care vine din nevoia oamenilor de a-şi cunoaşte viitorul.

Vezi și

 Superstiţiile sunt o formă de a interpreta realitatea, care vine din nevoia oamenilor de a-şi cunoaşte viitorul. Ne este frică de necunoscuţi şi atunci ne legăm de aceste superstiţii ca să ştim cât de cât ce ne aşteaptă.

Superstiţiile sunt multe şi diverse. Unele aparent normale, altele de-a dreptul bizare. Şi aproape toate se învârt în sfera norocului sau a ghinionului. Oare există vreo urmă de adevăr?

Indiferent de ce ar spune specialiştii, există persoane care acceptă aceste superstiţii în viaţa lor. Ba chiar îşi ghidează acţiunile după anumite semne şi indicii.

Evident, există şi cei pentru care superstiţiile sunt în aceeaşi categorie cu spiriduşi, inorogi şi alte creaturi. Cea a imaginarului. Dacă este să ne luăm după superstiţii, ghinionul ne paşte la orice pas.

Noroc că străbunii s-au gândit la asta şi aşa s-a născut şi o metodă prin care putem îndepărta ghinioanele. Credeţi sau nu în ele, trebuie să ţineţi cont de o veche vorbă: Superstiţiile sunt obiceiuri mai degrabă decât convingeri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Superstiţia are explicaţii ştiinţifice