Suplimente alimentare pe post de medicamente
Se vând în magazinele naturiste ca leac universal. Deşi n-au proprietăţi terapeutice, ci doar ajută în tratamentele prescrise de medic, vânzătorii le promit clienţilor că fac minuni.
Se vând în magazinele naturiste ca leac universal. Deşi n-au proprietăţi terapeutice, ci doar ajută în tratamentele prescrise de medic, vânzătorii le promit clienţilor că fac minuni.
Un complex de plante ajunge astfel până şi tratament pentru boli incurabile. Oferit, fără reţetă, dar pe bani. Mai grav este că multe astfel de pastile intră în magazine direct de pe piaţa neagră. Fără avizele necesare. Şi fără să se ştie ce efecte secundare pot da. Urmăriţi un reportaj filmat cu o cameră ascunsă.
Multe şi-au dovedit eficienţa în menţinerea stării de sănătate şi au şi mai puţine efecte adverse decât medicamentele. Însă au devenit şi ele o industrie profitabilă, iar multe produse ajung pe piaţă neavizate.
- 24 ianuarie 2025, zi liberă de Unirea Principatelor Române. Ce s-a întâmplat în 1859
- 21 ianuarie, Sfântul Maxim Mărturisitorul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 21 ianuarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Evenimente în Bucureşti, marţi 21 ianuarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Ghioceii nu vor mai fi vestitorii primăverii, din cauza schimbărilor climatice. Au început să apară în ianuarie
Ca să poată fi puse pe piaţă, suplimentele alimentare trebuie avizate de Institutul de Bioresurse Alimentare. Dar unii producători preferă să-şi vândă produsele ilegal.
La începutul acestei luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a retras de pe piaţă aproape 400 de kilograme de suplimente alimentare.
În acest moment, există legal pe piaţa din România aproximativ 15.000 de produse naturale.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰