Antena Meniu Search
x

Asistenți maternali din Argeș, bănuiți că au abuzat două surori minore

Caz șocant în Argeș, unde două micuțe de doar 4 și 5 ani ar fi fost abuzate chiar de asistenții maternali care le aveau în grijă. Una dintre fetițe a povestit psihologilor cum a fost violată și filmată sub ochii angajaților de la Protecția Copilului. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 18.09.2020, 21:18

Vezi și
  • Surorile au fost în grija unor asistenți diferiți.
  • Surorile au ajuns între timp la o familie adoptivă din Brașov.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Tortura ar fi început în urmă cu trei ani, atunci când cele două surori au ajuns la asistenţii maternali, în familii diferite. Se vizitau des astfel încât cele două copile să se poată vedea. 

Acuzaţiile procurorilor sunt însă cât se poate de grave. Cele două surori erau forţate să întreţină relaţii sexuale atât între ele, dar şi cu rude ale asistenţilor maternali. Totul era filmat. 

De cealaltă parte, rudele asistenţilor spun că fetele au fost tratate exemplar. 

Petruța Mălușanu, mama unuia dintre asistenți: Se purta foarte bine. A plâns când a plecat de la noi. Plângea și zicea: Bunica eu mai vin la tine. Cât o iubea băiatul, băiatul a ținut la ea exact ca la copiii lui.

În urmă cu nouă luni, micuţele au ajuns la o familie adoptivă din Braşov. Părinţii au observat că cele două se comportă ciudat, aşa că le-au dus la un psiholog. 

Mărturiile surorilor l-au şocat chiar şi pe el. Oamenii din localitatea argeşeană spun însă că niciodată nu au auzit de astfel de abuzuri. 

Oancea Georgiana, asistent maternal: În comunitate sunt cunoscuți ca oameni pașnici. Nu avem nicio sesizare. Sunt locuitori ai comunei și nu am avut litigii cu dânșii. Nu am avut înregistrate sesizări la noi, în compartimentul asistență socială.

Cei doi asistenţi maternali au fost duşi la audieri şi trebuie să le explice procurorilor ce s-a întâmplat cu fetele în ultimii trei ani. Unul dintre asistenţi a rămas fără copiii pe care îi avea în grijă, iar celălalt nu mai avea în grijă pe nimeni de ceva timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Asistenți maternali din Argeș, bănuiți că au abuzat două surori minore