Antena Meniu Search
x

Video Sute de mașini ridicate în Capitală. Din cauza taxelor, nu toţi şoferii mai vin să le recupereze

Zeci de mii de maşini abandonate ocupă spaţii la care şoferii fără locuri de parcare doar visează. Se întâmplă peste tot prin Bucureşti. Fenomenul devine din ce în ce mai greu de controlat, astfel că poliţiştii au început să dea amenzi şi să ridice maşinile. Prea puţini însă vin sa le recupereze, mai ales că pentru asta trebuie să achite o taxă. Acum, autorităţile locale au de recuperat peste 1 milion de lei de la proprietari.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 18.02.2021, 21:25

Vezi și
  • Zeci de mii de maşini abandonate ocupă locurile libere
  • Poliţiştii au început să aplice amenzi

Aşa se întâmplă în Capitală dacă vă abandonaţi maşina prin oraş sau parcaţi ilegal. Iar în cazul celor parcate ilegal, pe lângă taxă, proprietarul plăteşte şi o amendă. 

Vlad Gugiu, coordonator serviciu ridicări autoturisme: Maşina era staţionată într-o zonă destinată taxiurilor, staţie de taxi. Se va dispune o sancţiune pentru dânsul în valoare de 290 de lei, iar taxa de ridicare 500 de lei. 

La care se adaugă zilnic 150 de lei, bani pentru depozitare. 

Unele maşini nu au mai fost mişcate de mai bine de 4 ani şi ocupă în continuare locuri de parcare. 

''Am făcut în urmă cu 4, 5 luni de zile o cerere pentru alocare loc de parcare. Au venit cei de la primărie şi răspunsul a fost că nu se poate. Nouă nu ne dau locuri de parcare, nu vor. Să ţinem maşini parcate abandonate, vrem.''

''Este o problemă mare asta cu locurile de parcare. Ar fi bine să o ridice, se mai eliberează un loc de parcare în zonă.''

Taxa pentru recuperarea maşinii îi sperie pe unii şoferi 

Recuperarea autoturismului este însă costisitoare. Motiv pentru care foarte mulţi preferă să renunţe la maşină decât să plătească. 

Tudor Ionescu, şef serviciu protecţia mediului în cadrul Direcţiei generale de poliţie locala S4: Proprietarii acestor vehicule revin cu solicitarea de restituire în proporţie de 40% din totalul maşinilor ridicate.  Anul trecut am ridicat peste o mie de vehicule, practic am eliberat peste o mie de locuri de parcare. 

O cifră mică pentru nevoile Capitalei. În total, în Bucureşti sunt peste 1 milion de maşini şi doar 200 de mii de locuri de parcare. 

Primăria Capitalei a anunţat că va ridica din Bucureşti peste 60 de mii de maşini abandonate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Sute de mașini ridicate în Capitală. Din cauza taxelor, nu toţi şoferii mai vin să le recupereze