Antena Meniu Search
x

Video Sute de tone de deşeuri s-au adunat într-o staţie de sortare din Victoria, spre disperarea localnicilor

200 de tone de deşeuri stau grămadă într-o staţie de sortare din oraşul Victoria. Mult peste limita admisă de lege şi suficient pentru a face aerul din zonă greu de respirat. Motivul este unul halucinant. O remorcă a staţiei s-a stricat cu ceva vreme în urmă, iar pentru că deşeurile nu au mai putut fi transportate în acelaşi ritm la groapa de gunoi, s-au tot adunat.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.05.2021, 09:27

Vezi și
  • La staţia de sortare a deşeurilor din Victoria s-a depăşit limita legală de tone de deşeuri depozitate.

Un munte de gunoaie acoperă acum staţia pentru sortarea şi transferul deşeurilor din oraşul Victoria. În mod normal, materialele care pot fi reciclate ar trebui să fie alese aici, iar restul dus cât mai repede la gropile de gunoi. 

Depozitul este localizat în nordul oraşului Victoria, la aproximativ un kilometru de case şi şapte kilometri de creasta principală a masivului Făgăraş. Este o suprafaţă foarte mare, peste două mii de metri pătraţi, pe care este depozitată o cantitate uriaşă de deşeuri.

Din punct de vedere legal, staţia nu are voie să stocheze mai mult de 150 de tone de deşeuri. Însă această cantitate a fost cu mult depăşită. 

Irinel Albăceanu, administrator staţie: Am avut într-un an semiremorca tractorului defectă. A fost două luni defectă şi atunci s-au adunat nişte cantităţi de gunoaie care au rămas. Practic de ce cantitate vorbim? De două sute de tone.

Localnică: Când ne ducem în cimitir e insuportabil, mai ales când e cald. Se simte miros şi în localitate, foarte puternic.

Reacţia primarului din Victoria, în cazul problemei de la staţia de sortare a deşeurilor

Autorităţile n-au, până acum, nicio soluţie. 

Daniela Bertea, primar Victoria: În această situaţie s-a ajuns, probabil, cu luni în urmă, când această cantitate a fost depozitată acolo. Din păcate au avut şi câteva defecţiuni. Există într-adevăr un disconfort şi probabil că acesta a şi fost sesizat de cetăţeni.

Mircea Paraschiv, comisar șef Garda de Mediu Brașov: Avem un control derulat unde s-au impus măsuri şi pe parcursul acestei săptămâni vom verifica măsurile şi în funcţie de rezultat vom vedea dacă se impun sau nu sancţiuni şi bineînţeles măsuri cât se poate de drastice pentru a înlătura orice inconvenient care poate apărea.

Oraşul Victoria are o populaţie de aproximativ şapte mii de locuitori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Sute de tone de deşeuri s-au adunat într-o staţie de sortare din Victoria, spre disperarea localnicilor