Antena Meniu Search
x

Sute de infectați cu coronavirus la un ospiciu din Suceava

Focar după focar în judeţul Suceava. 300 de bolnavi au fost confirmati numai în centrul de neuropsihiatrie Sasca Mică. În urma testării pentru COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică a confirmat că jumătate dintre beneficiarii şi angajaţii centrului au fost infectaţi. 

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 22:35

Vezi și
  • Din 369 de persoane testate, 242 sunt infectate cu noul coronavirus
  • Personalul medical diagnosticat pozitiv, transferat la spitalele din Suceava și Rădăuți

Manuela Trifan, directorul DSP Suceava - La Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică de la Sasca Mică, un pacient al centrului care fusese internat la Spitalul Judeţean Suceava a fost confirmat cu COVID-19.

Alexandru Moldovan, prefectul judetului Suceava - În urmă solictarii DGASPC Suceava, s-a dispus testarea pentru angajații întreg centrul de recuperare de la Sasca Mică și a beneficiarilor, fiind efectuate în cursul zileleor de vineri și sâmbătă aproximativ 600 de teste. Din păcate azi de dimineață am avut imaginea reală.

Rezultatele au arătat că 242 de beneficiari din cei 369 interna'iau fost depistaţi pozitiv. În acelaşi timp, din cei 86 de angajaţi testaţi, 59 au luat boala.

369

Beneficiari testaţi

242

Beneficiari pozitivi

Prima măsură luată de conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a fost că cei 127 de beneficiari care sunt negativi de la centrul de reabilitate de la Sasca Mică să fie izolați de cei care sunt declarați pozitiv.

Angajaţii testaţi pozitivi vor fi transferaţi la spitalele din Rădăuţi şi Suceava pentru a primi tratament. În locul lor vor fi chemaţi alţi angajaţi care erau acasă.

Manuela Trifan, directorul DSP Suceava - Sper că fiind personal de îngrijire și personal medical să înțeleagă situația, să se protejeze.

Reprezentanţii DSP le promit celor chemaţi din liber echipamente de protectie şi dezinfectanţi. Mai ales că toţi pacienţii care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 sunt asimptomatici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de infectați cu coronavirus la un ospiciu din Suceava