Antena Meniu Search
x

Taberele de echitație pentru copii, soluția pentru vacanța de vară

Vara este perioada vacanţei mari, dar şi a taberelor şcolare. Anul acesta este însă special. Pandemia de coronavirus a schimbat planurile multor părinţi.

de Redactia Observator

la 23.06.2020, 17:24

Vezi și
  • O tabără în mijlocul naturii este exact ce recomandă medicul.
  • Aerul curat şi interacţiunea cu animalele sunt benefice oricând.

Cei care se încumetă totuşi să-şi trimită copiii într-un astfel de loc, aleg taberele unde copiii să stea cât mai mult în natură. Un astfel de loc este tabăra de echitaţie.

În vreme de pandemie, o tabără în mijlocul naturii este exact ce recomandă medicul. Aerul curat şi interacţiunea cu animalele sunt benefice oricând, dar în aceste vremuri par şi mai tentante pentru părinţii care vor să-şi ştie copiii în siguranţă.

Astăzi plouă, dar asta nu îi afectează pe cei mici. În tabăra de echitaţie ei învaţă mai mult decât cum să călărească. Aici au ocazia să aibă grijă de cai.

Ioan Seling, administrator centru echitație: În cursul saptamanii, in fiecare zi se incaleca, se invata mici elemente referitoare la dresajul natural al calului, multe activitati pentru bunastarea calului, dobândim o bună conditie fizica si o buna comunicare cu căluţii.

Cezara și Manuela au venit din județul Satu Mare şi vor rămâne aici câteva zile, timp în care vor învăţa tot ce trebuie să ştie despre cai. Informaţii preţioase, cu atât mai mult cu cât au cai şi acasă.

În tabăra de echitaţie sunt bine veniţi şi copiii cu anumite deficienţe sau afecţiuni.

Ioan Seling, administrator centru echitație: Lucram in hipoterapie, avem kinetoterapeut, avem psiholog, avem calul ideal pt acest lucru, lucram cu copii cu autism, inclusiv cu copii cu probleme locomotorii.

Pentru o astfel de vacanţă în mijlocul naturii, părinții trebuie să plătească între 450 și 900 de lei, în funcție de serviciile de cazare și mese alese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Taberele de echitație pentru copii, soluția pentru vacanța de vară