Antena Meniu Search
x

E medic la Urgenţa spitalului Judeţean din Constanţa, iar în timpul liber sparge farfurii, pe scenă

Ce au în comun medicina şi dansurile greceşti? Aparent, nimic. Asta până îl veţi cunoaşte pe un tânăr constănţean, care este specialist în Medicină de Urgenţă.

Vezi și

Ce au în comun medicina şi dansurile greceşti? Aparent, nimic. Asta până îl veţi cunoaşte pe un tânăr constănţean, care este specialist în Medicină de Urgenţă, dar şi instructor de dansuri greceşti. Este atât de pasionat de ceea ce face, încât preferă să nu doarmă după o noapte de gardă şi să repete alături de trupa în care şi dansează. 

Dincolo de forfota zilnică din spital, Ştefănel are refugiu în dans. Astfel, de multe ori, în 24 de ore, constănţeanul de 31 de ani, noaptea face gardă, iar ziua îi învaţă pe alți tineri secretele mişcărilor grecești.

- Cât timp îţi ocupă dansurile?

- Majoritatea timpului liber pentru că îl fac alături de prietenii mei. Cam toţi cei din ansamblu îmi sunt prieteni şi dansăm împreună. 

Pe acelaşi subiect

Şi totuşi, ce a fost prima dată? Dansul sau medicina. "Fac dansuri de mai mult timp. Fac de la aproximativ 16 ani. Şi au mers împreună de atunci, de când am început facultatea de medicină. N-a fost nicio problemă. În medicină am ocazia să ajut oamenii, dar este în acelaşi timp oarecum epuizant văzând toate lucrurile la Urgenţă. Iar acesta e locul în care mă refac.", spune Ştefănel Gavrizi.

Iar scena îi permite chiar şi lucruri interzise. "În Grecia nu prea se mai sparg farfurii, s-a interzis. Dar în spectacolele noastre, noi le spargem. Bine, cu siguranţă, doar de unul dintre noi, ca să nu existe incidente. Dar e o modalitate prin care se credea că se alungă ghinionul şi spiritele rele. Participăm şi la concursuri, dar nu există concursuri pentru categoria noastră, să spun. În general, participăm la festivaluri interetnice." 

Pasiunea pentru dans pare să fie molipsitoare în familia medicului. Şi fratele mai mic, dentist de meserie, este în ansamblul de dansuri greceşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » E medic la Urgenţa spitalului Judeţean din Constanţa, iar în timpul liber sparge farfurii, pe scenă