Antena Meniu Search
x
LIVE

Un tânăr din Ploieşti şi-a dat viaţa ca să-şi salveze prietenul mai mic de la înec

Un tânăr şi-a dat viaţa ca să-şi salveze prietenul mai mic de la înec! S-a aruncat în Dâmboviţa, deşi nu ştia să înoate, în încercarea disperată de a-l scoate pe adolescentul care alunecase în râu, ameţit, spun martorii, de alcool. Cu ultimele puteri, a reuşit să-l împingă la mal.

De Redactia Observator la 19.06.2019, 20:13
Vezi și

Un tânăr şi-a dat viaţa ca să-şi salveze prietenul mai mic de la înec! S-a aruncat în Dâmboviţa, deşi nu ştia să înoate, în încercarea disperată de a-l scoate pe adolescentul care alunecase în râu, ameţit, spun martorii, de alcool. Cu ultimele puteri, a reuşit să-l împingă la mal, dar el nu a mai revenit la suprafaţă.

E o misiune fără şanse. De aproape 30 de minute, scafandrii caută sub apă trupul unui băiat de 25 de ani. 

Trupul neînsufleţit al tânărului a fost găsit după circa 30 de minute

În zorii zilei, un apel la 112 a pus în alertă echipajele de salvatori. Un tânăr a anunţat că prietenul său, în vârstă de 16 ani, a căzut în râul Dâmboviţa şi un amic mai mare a sărit în apă să-l salveze, dar nu a mai ieşit la suprafaţă. 

Salvatorul devenit victimă a sărit în apă să îşi ajute prietenul, chiar dacă nici măcar nu ştia să înoate. Iar gestul nobil i-a fost fatal. 

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov: Ni s-a indicat un loc unde a fost văzut ultima dată şi acolo au făcut timp de 30 de minute căutări scafandrii noştri. După aproximativ 30 de minute au găsit pe fundul râului, înspre mal, un corp al tânărului de 25 de ani 

Era trupul lui Daniel, un tânăr din Ploieşti, pe care sute de prieteni se pregătesc acum să-l conducă pe ultimul drum. 

Cortegiul funerar va trece prin faţa Stadionului Dinamo din Capitală. Este echipa de suflet a tânărului care nu lipsea de la niciun meci. Juniorii clubului, de care era foarte apropiat, vor merge şi ei la înmormântare.

Gabi Răduţă, şeful Centrului de copii şi juniori Dinamo: A fost un băiat extraordinar, un băiat inimos, un băiat care se bucura pentru orice reuşită a copiilor, orice reuşită a Centrului de copii şi juniori, pentru că el era un suporter înflăcărat al Centrului de copii şi juniori 

Adolescentul de 16 ani, pe care Daniel a sărit să îl salveze, a ieşit din apă înainte să ajungă echipajele ISU. 

Tânărul salvat consumase alcool înainte să alunece în Dâmboviţa

Medicii i-au acordat primul ajutor pe malul râului apoi l-au dus la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. A fost internat pe secţia de toxicologie. Consumase alcool înainte să alunece în Dâmboviţa. 

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov: Din păcate, în zona respectivă au mai fost astfel de evenimente care se produc fie din cauza teribilismului tinerilor, fie din cauza consumului de alcool

Zona este extrem de periculosă. Apa are o adâncime de până la patru metri, iar curenţii sunt foarte puternici. 

Chiar şi scafandrii care au venit la intervenţie s-au ancorat cu o frânghie de mal. 

În urmă cu exact două luni, în aceeaşi zonă, un pescar în vârstă de 45 de ani a ajuns în râul Dâmboviţa. 

Un paramedic SMURD nu a mai aşteptat echipajele ISU şi s-a aruncat în apa rece ca gheaţa pentru a-l salva. L-a scos viu de acolo, dar inima pescarului s-a oprit la spital, câteva ore mai târziu. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un tânăr din Ploieşti şi-a dat viaţa ca să-şi salveze prietenul mai mic de la înec