Antena Meniu Search
x

Agricultura în vreme de pandemie. În Ţăndărei, unii agricultori au plecat de acasă şi s-au mutat pe terenurile pe care le deţin

Dobrogea şi Moldova sunt lovite de secetă, motiv pentru care guvernanţii vor să cumpere grâu şi porumb pentru rezerva de stat! În acest timp, sunt şi unii fermieri care nu au cum să-şi lucreze terenurile.

de Redactia Observator

la 16.04.2020, 17:46

Vezi și

Dobrogea şi Moldova sunt lovite de secetă, motiv pentru care guvernanţii vor să cumpere grâu şi porumb pentru rezerva de stat! În acest timp, sunt şi unii fermieri care nu au cum să-şi lucreze terenurile.

Asta pentru că locuiesc în oraşe aflate în carantină. În Ţăndărei, unii agricultori au plecat de acasă şi s-au mutat pe terenurile pe care le deţin, unde vor sta până când localitatea va fi redeschisă.

Familia Stuparu locuieşte în Ţăndărei, însă s-a mutat la ţară, din clipa în care oraşul a intrat în carantină.

Oamenii trăiesc din agricultură, aşa că au fost nevoiţi să găsească o soluţie ca să nu rămână fără singura lor sursă de venit.

Situaţia acestor agricultori nu este singulară. La intrare în Ţăndărei, la filtrul de poliţie, ne întâlnim cu un alt fermier care deţine 200 de hectare de teren la marginea oraşului, dar starea de urgenţă l-a prins la sediul din mijlocul localităţii.

Tot acolo are utilajele şi îngrăşămintele. Dar, de când Ţăndăreiul a intrat în carantină, nu mai are cum să plece la muncă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit celei mai recente ordonanţe militare, activităţile agricole sunt permise, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere. Regula nu se aplică, însă, în cazul localităţilor închise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Agricultura în vreme de pandemie. În Ţăndărei, unii agricultori au plecat de acasă şi s-au mutat pe terenurile pe care le deţin