Antena Meniu Search
x

Satul s-a mutat la oraş, la Miercurea Ciuc. Ţăranii le-au arătat orăşenilor cum se fac reţete tradiţionale

Exact în centrul localităţi, a apărut o gospodărie ca la ţară. Ţăranii din judeţ le-au arătat orăşenilor cum se fac reţete tradiţionale, vechi de sute de ani. Cei mai bucuroşi au fost însă copiii, care pentru câteva clipe, au prins din nou gustul vacanţei la bunici.

de Redactia Observator

la 23.09.2019, 15:44

Vezi și

Exact în centrul localităţi, a apărut o gospodărie ca la ţară. Ţăranii din judeţ le-au arătat orăşenilor cum se fac reţete tradiţionale, vechi de sute de ani. Cei mai bucuroşi au fost însă copiii, care pentru câteva clipe, au prins din nou gustul vacanţei la bunici. S-au plimbat cu poneii, au măcinat grâu, au hrănit animalele şi s-au jucat în fân.

Arome de mâncăruri tradiţionale au învăluit centrul oraşului Miercurea Ciuc, iar zeci de animale de la capre, oi şi până la ponei au împânzit ţarcurile.

Totul în cadrul unei acţiuni inedite prin care un colţ din viaţa la ţară a fost readus, la propriu, în mijlocul oraşului.

Vizitatorii au văzut cum se face pâinea în vatră sau cum se prepară un bulz cu brânză proaspătă de la munte.

Bucuria copiilor a fost însă molipsitoare. Cei mici s-au simţi exact ca în curtea bunicilor. S-au jucat în fân, au hrănit animalele şi au călărit poneii şi caii.

Mâncarea la ceaun şi cartofii copţi în jar au fost printre preferatele celor mici.

Acţiunea inedită a fost făcută pentru ca locuitorii de la oraş să se familiarizeze cu viaţa la ţară. Şi poate că în acest fel să aleagă să şi trăiască acolo, mai ales că, în ultimii ani, tot mai multe sate s-au depopulat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Satul s-a mutat la oraş, la Miercurea Ciuc. Ţăranii le-au arătat orăşenilor cum se fac reţete tradiţionale