Antena Meniu Search
x

Video Târg de artă contemporană la Bucureşti: Parcul de sculpturi va fi atracţia principală a evenimentului. Când începe

Peste 60 de artişti români şi străini, din cele mai cunoscute 20 de galerii de artă contemporană vor participa la Târgul de Artă Contemporană. Târgul RAD înseamnă Artă Radicală, Disruptivă şi va avea loc în Capitală, între 4 şi 7 mai. Parcul de sculpturi va fi atracţia principală a evenimentului, iar cei interesaţi pot pleca acasă cu opera preferată. 

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 08:27

Vezi și

Tablouri inedite, dar şi sculpturi prezentate într-un cadru spectaculos, dezbateri şi ateliere pentru copii: toate îşi găsesc locul la Târgul Galeriilor de Artă. 

Daniela Pălimaru, artist co-fondator: Sunt lucrări mai mici, ascunse, pe care trebuie să le descoperi. Altele foarte mari şi monumentale. Altele agăţate în copac, altele inserate în gazon. Este nevoie de o curiozitate şi de o dorinţă de a le cunoaşte şi de a le descoperi pe toate. 

Iniţiatorii spun că este un eveniment pentru toată lumea. Aşa că cei care vor să descopere arta contemporană, au oportunitatea de a interacţiona cu artişti plastici din toată Europa. 

Lucian Romaşcanu, ministrul Cuturii: Este un soi de concurenţă care ne bucură pe toţi. Am avut un buget bun, am avut, sper, înţelepciunea de a-l distribui aşa cum trebuie. Avem, iarăşi, anul acesta, două milioane de lei pentru achiziţia de artă contemporană. 

Pe acelaşi subiect

Atracţia principală a târgului

Atracţia târgului, parcul de sculptură în aer liber, este o invitaţie la cunoaştere. O parte dintre lucrările de artă contemporană invită vizitatorii la dialog. Din această colecţie face parte şi expoziţia Danielei, care este şi exponant, nu doar unul dintre organizatorii evenimentului. 

Daniela Pălimaru, artist co-fondator: Lucrarea pe care o avem în spate, "Small Accidents Cafe", este o lucrare interactivă. Sunt nişte piese care imită piesele de mobilier urban. Pe acele cercuri pe care le vedeţi sunt nişte discuri de fapt, pe care dacă stai îţi pierzi echilibrul sau trebuie să ţi-l găseşti. 

Târgul galeriilor de artă va avea loc în primul weekend din luna mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Târg de artă contemporană la Bucureşti: Parcul de sculpturi va fi atracţia principală a evenimentului. Când începe