Tatuajele, artă pe piele. Cum ne pregătim înainte şi ce sfaturi trebuie să urmăm
Ştiai, spre exemplu, că de-a lungul istoriei, tatuajele au fost privite de la talismane împotriva forţelor rele în triburi, la însemne ce reprezentau apartenenţa la un grup sau chiar statutul social.
Ştiai, spre exemplu, că de-a lungul istoriei, tatuajele au fost privite de la talismane împotriva forţelor rele în triburi, la însemne ce reprezentau apartenenţa la un grup sau chiar statutul social. Mai aproape de timpurile noastre, cei care-şi făceau tatuaje erau catalogaţi drept rebeli. Pentru că, mai nou, aproape toată lumea să aibă câte unul.
Bianca Iosif are 26 de ani şi tatuează de pe la 20. A urmat cursuri de specialitate, are atestat de tatuator profesionist, iar la bază este asistentă medicală.
Cei care îi trec pragul, aşadar, o fac cu încredere. Este un tatuator foarte priceput şi, cu toate astea, spune că meseria a ales-o pe ea, nu invers.
A fost impresionată de talentul unui tatuator cunoscut din întâmplare şi cu ajutorul lui şi-a descoperit şi ea îndemânarea pe care nu credea că o are. Uşor-uşor, ceea ce la început a fost doar un hobby, a devenit acum universul ei, aşa cum spune ea însăşi.
Regulile de igienă, înainte ca cerneala să atingă pielea, trebuie respectate. Iar clientul să fie atent pentru că pielea proaspat tatuată este exact ca o rană deschisă.
Cerinţele într-un salon de tatuaje sunt dintre cele mai diverse. Bine ar fi însă, dacă ne gândim să ne tatuăm, să înţelegem că este ceva ce vom purta pe piele întreaga viaţă.
Până să vedem rezultatul final, îndrăzneţ sau nu, haideţi să mai trecem în carneţel o serie de reguli. De data asta, unele pe care trebuie să le respectăm noi, dacă intrăm într-un salon de tatuaj.
Nu este recomandat nici consumul de alcool, deoarece dilată vasele şi face sângerarea mai uşoară. Dacă totuşi vă este teamă că vi s-ar putea întâmpla ceva, tatuatorii sunt instruiţi în acest sens, pentru că cei autorizaţi sunt obligaţi să urmeze şi cursuri de prim ajutor. Pe lângă asta, ar mai fi un aspect de care se tem oamenii: durerea.
Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este momentul în care ne facem un tatuaj. Asta pentru că, o vreme, este interzis să expunem zona tatuată la soare.
Încă un sfat. Dacă aveţi aluniţe, este recomandată o vizită la medicul dermatolog înainte, pentru ca specialistul să vă spună dacă este sau nu în regulă să pătrundă cerneala în acea zonă.
Şi bineînţeles, avem o serie de reguli musai de respectat după tatuaj.
Şi preţurile variază. Depind de tatuator, de experienţa pe care acesta o are, de salonul pe care îl alegeţi şi, bineînţeles, de complexitatea şi de suprafaţa tatuajului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰