Antena Meniu Search
x

Curs valutar

31 august, ultima zi în care românii mai pot cere la Fisc restituirea acestei taxe

Restituire taxa auto 2018. Românii care au de recuperat taxa auto o mai pot face până pe 31 august, depunând o cerere de restituire la autoritatea fiscală unde sunt arondaţi.

de Redactia Observator

la 27.08.2018 , 15:25

31 august, ultima zi în care românii mai pot cere la Fisc restituirea taxei auto 31 august, ultima zi în care românii mai pot cere la Fisc restituirea taxei auto

Restituire taxa auto 2018. Românii care au de recuperat taxa auto o mai pot face până pe 31 august, depunând o cerere de restituire la autoritatea fiscală unde sunt arondaţi.

Termenul este unul de decădere, orice cerere depusă ulterior nemaiputând fi soluţionată prin restituirea taxei, reiese dintr-un ordin publicat în Monitorul Oficial.

Aceste persoane nu mai pot cere restituirea pe cale administrativă, însă o pot cere, în continuare, în justiție.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, dacă cererea depusă este respinsă de Fisc, atunci se poate depune o contestație în 45 de zile. În cazul în care este respinsă și contestația, atunci poate fi dată în judecată autoritatea fiscală respectivă.

Concret, termenul de 31 august 2018 este prevăzut de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017, referitor la restituirea taxei auto.

”Fac obiectul prezentei proceduri sumele de restituit reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, precum şi dobânzile aferente stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive, precum şi cheltuielile băneşti stabilite de aceste instanţe şi orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silită, pentru care la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă nu au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire, precum şi cele care devin executorii după data de 31 august 2018”, se arată în ordinul privind normele metodologice pentru aplicarea OUG 57/2017.

Acte necesare pentru restituirea taxei auto 2018

Restituirea taxei se face ca urmare a unei cereri depuse de contribuabilul interesat la organul fiscal. Cererea de restituire a taxei auto poate fi descărcată AICI

A fost eliminată obligația anexării documentelor doveditoare a plății, a copiilor cărții de identitate a vehiculului, precum și a certificatului de înmatriculare. Drept urmare, pentru restituirea sumelor va fi de ajuns doar depunerea unei cereri, fără alte documente. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Ştiri sociale » 31 august, ultima zi în care românii mai pot cere la Fisc restituirea acestei taxe