Antena Meniu Search
x

Taxă de mediu pentru motoarele euro 6

Românii vor plăti mai mult pentru orice maşină nouă. De luna aceasta, timbrul de mediu trebuie plătit şi pentru maşinile cu motoare Euro 6

Vezi și

Românii vor plăti mai mult pentru orice maşină nouă. De luna aceasta, timbrul de mediu trebuie plătit şi pentru maşinile cu motoare Euro 6. 

Taxele nu sunt mari, dar depind de capacitatea cilindrică a maşinii achiziţionate. Potrivit legii, de la 1 septembrie, oricine îşi cumpără o maşină nouă, cu un motor Euro 6, trebuie să plătească la Agenţiile de administrare fiscală timbrul de mediu. Astfel, pentru o maşină de producţie autohtonă cu un motor pe benzină de 1,200 de centimetri cubi taxa de mediu ajunge la 108 euro.

Un autoturism cu motor de 1.500 de centimetri cubi, pe motorină, se va scumpi cu 81 de euro. În cazul unui motor mai mare, de 2.000 de centimetri cubi, pe motorină, timbrul de mediu urcă până la 134 de euro. Pentru o maşină cu un motor de 1.400 de centimetri cubi pe benzină, preţul va creşte cu 73 de euro. Singurele excepţii de la plata timbrului de mediu rămân, ca şi până acum, maşinile electrice sau cele cu tehnologie hibridă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Taxă de mediu pentru motoarele euro 6