Antena Meniu Search
x

TAXI-DRONĂ! În Dubai, vor fi puse în funcțiune maşini zburătoare

Lumea viitorului este tot mai aproape. Iar o noua premieră tehnologică vine din Dubai. Acolo, în curând, vor fi puse în funcţiune un fel de taxiuri zburatoare, aşa cum am vazut doar in filme pana acum. De fapt, aceste mijloace de transport sunt niște drone care sunt coordonate de pe calculator. Ce pot face aceste taxi-uri zburatoare ne explică acum Alexandru Bratu, proaspăt absolvent al Intact Media Academy.

Vezi și

Lumea viitorului este tot mai aproape. Iar o noua premieră tehnologică vine din Dubai. Acolo, în curând, vor fi puse în funcţiune un fel de taxiuri zburatoare, aşa cum am vazut doar in filme pana acum. De fapt, aceste mijloace de transport sunt niște drone care sunt coordonate de pe calculator. Ce pot face aceste taxi-uri zburatoare ne explică acum Alexandru Bratu, proaspăt absolvent al Intact Media Academy.

Este vorba de taxiul drona E-HANG 184. Interiorul este asemănător unei mașini sport, ultramodern, iar această maşinărie revoluţionară poate transporta persoane cu o greutate maxima de 100 de kg alături de o servietă mică.

Tot ce trebuie făcut este alegerea destinației, iar taxiul zburător va executa comanda. El poate zbura pe o distanţă maximă de 30 de km la o viteză medie de 100 de km/h. Pentru realizarea acestui proiect a fost nevoie de 53 de milioane de dolari.

Şeicul Dubaiului Mohammad bin Rashid al Maktoum a anuntat în aprilie 2016 că vrea ca 25% dintre turiștii care vizitează Dubai să circule cu vehicule autonome din anul 2030.

Observator şi Intact Media Academy lansează un nou proiect, prin care absolvenţii IMA îşi dau examenul final chiar în platoul de ştiri. Ei îşi prezintă propriile ştiri, LIVE, în jurnalele zilei. Vrei să ai ocazia de a transmite ştiri, în direct, chiar din platoul Observatorului? Urmează cursurile IMA alături de unii dintre cei mai faimoşi jurnalişti ai momentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » TAXI-DRONĂ! În Dubai, vor fi puse în funcțiune maşini zburătoare