Antena Meniu Search
x

Teatru în curtea casei, soluția pentru tinerii actori

Dacă nu a putut merge la teatru, şi-a adus teatrul la el. Un actor din Zalău şi-a făcut teatru în propria curte. Are chiar şi un festival pe care îl organizează încă din 2018, iar ieri a fost deschiderea oficială a noului sezon.

de Redactia Observator

la 02.07.2020, 16:51

Vezi și
  • Darius a făcut din curtea casei scenă.
  • Modelul l-au preluat de la o companie de teatru din Sibiu.

Până în septembrie de trei ori pe săptămână iubitorii teatrului vor putea participa la spectacolele din aer liber.

Iubeşte scena şi a dorit să împartă bucuria unui spectacol cu vecinii săi. Şi cum în Zalău nu există nici o sală de teatru, Darius, a decis să improvizeze. Aşa că a făcut din curtea casei scenă. Modelul l-au preluat de la o companie de teatru din Sibiu.

Darius Prodan, organizator: Am luat conceptul, dar, spun eu, am pus substanţă de aici, după nevoiele de aici. Publicul reacţionează foarte, foarte bine. Nu există un teatru, nu există un public format şi de aceea ei sunt mult mai deschişi faţă de oraşele mari la absolut tot ce vine nou

Participant: Am înţeles că o să vină actori celebri, actori buni. Or să fie piese toată luna, toată vara. În condiţiile în care stăm acasă, sau trebuie să stăm acasă, nu putem ieşi în alte oraşe, mi se pare că a venit exact la momentul potrivit.

În teatrul din grădină ajung atât artişti independenţi, la început de drum, dar şi nume mari ale teatrului românesc, precum Maia Morgenstern, Florin Piersic Junior, Ada Milea, sau Florin Coşuleţ.

În fiecare miercuri, vineri şi sâmbătă în curtea din Zalău vor fi puse în scenă spectacole de teatru pentru adulţi şi copii, dar şi concerte de muzică. La fiecare reprezentaţie vor putea participa maximum 100 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Teatru în curtea casei, soluția pentru tinerii actori