Antena Meniu Search
x

7 tehnici eficiente de eliminare a stresului cotidian

Ritmul alert al vieții moderne favorizează, în mod sigur, apariția stresul. Te trezești devreme, pleci în grabă la birou, ai de rezolvat foarte multe sarcini în același timp și, la finalul zilei, nu te poți relaxa deloc, oricât de mult ai încerca.

de Redactia Observator

la 21.05.2019, 13:16

Tehnici eficiente pentru eliminarea stresului cotidian
Tehnici pentru eliminarea stresului cotidian - Pexels

Ritmul alert al vieții moderne favorizează, în mod sigur, apariția stresul. Te trezești devreme, pleci în grabă la birou, ai de rezolvat foarte multe sarcini în același timp și, la finalul zilei, nu te poți relaxa deloc, oricât de mult ai încerca.

Chiar dacă nu poți elimina complet orice urmă de stres, există întotdeauna opțiuni de a-l ține sub control și de a-l diminua considerabil. Citește sfaturile practice de mai jos și încearcă metodele cu care rezonezi cel mai mult.

1. Terapia prin desen

Deși pare, în esență, o activitate pentru copii sau pentru cei pasionați de artă, desenul s-a dovedit a fi un bun remediu pentru stresul zilnic. Este de ajuns să faci câteva schițe rapide atunci când te simți agitat sau să trasezi linii și forme abstracte pe o foaie de hârtie într-o pauză de cinci minute la birou.

De asemenea, pe piață există numeroase cărți de colorat pentru adulți, ce pot fi la fel de utile și chiar mai ușor de abordat. Alege o carte cu o tematică potrivită pentru tine și apucă-te de exersat.

2. Meditația

Fie că ești sau nu familiarizat cu meditația, această practică nu trebuie să te intimideze. Efectele meditației sunt extraordinare, atunci când este făcută constant și corect.

Dacă nu ai mai încercat să meditezi până acum, caută resurse online, precum meditațiile ghidate sau exercițiile simple. Nu trebuie decât să îți găsești o poziție confortabilă, să închizi ochii și să începi să-ți urmărești ritmul respirației.

Pe măsură ce îți relaxezi fiecare parte a corpului, poți începe să inspiri mai adânc și să duci respirația cât mai jos, dinspre piept spre abdomen. Pentru o atmosferă cât mai plăcută, poți alege un fundal sonor subtil sau poți aprinde o lumânare parfumată.

3. Relaxare prin dans

Dacă îți place să dansezi, există vești foarte bune pentru tine. Dansul te ajută să eliberezi energia negativă și să te umpli cu energie bună. Prin urmare, stresul se diminuează semnificativ și chiar dispare pentru un timp.

Înscrie-te la cursuri de bachata, tango sau kizomba și mergi la petreceri tematice. În cazul în care preferi un ritm mai alert, clasele de zumba sunt ideale pentru a scăpa de tensiune și pentru a-ți tonifia corpul, în același timp.

4.  Exercițiile cardio

Sportul aduce beneficii pentru sănătatea organismului sub diverse forme. Acesta reduce stresul, menține musculatura și oasele puternice, stimulează circulația și crește buna dispoziție.

De aceea, dacă treci printr-o perioadă stresantă, un antrenament cardio este tot ce ai nevoie pentru a elimina energia stagnantă, pentru a descărca tensiunea și pentru a restabili echilibrul în corp și în minte.

5. Masajul efectuat acasă

Pentru că vorbim despre programul haotic al zilelor noastre, ședințele constante la un salon de masaj nu sunt accesibile pentru foarte multe persoane.

Prin urmare, poți improviza în propria locuință o mică oază de relaxare și răsfăț. Nu ai nevoie decât de un scaun masaj performant, care îți va oferi o experiență cel puțin la fel de plăcută ca o vizită la salon.

Un scaun cu funcții avansate va putea efectua numeroase tehnici de masaj, care te vor relaxa profund și îți vor ajuta corpul să fie mai sănătos, energic și armonios.

6. Ascultarea melodiilor preferate

Muzica reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru orice problemă. Ești tensionat? Ascultă melodii cu tempo rapid, pentru a-ți descărca emoțiile negative. Ești îngrijorat sau te confrunți cu stări de anxietate? Un playlist calm, cu muzică instrumentală de pian poate rezolva totul.

Așadar, oricând te simți stresat, dă drumul la muzica preferată și bucură-te de câteva momente doar pentru tine.

7. Vizionarea programelor care te binedispun

Nimic nu te face să uiți de stres mai bine decât o repriză lungă de râs. La final de zi, atunci când tinzi să te lași pradă gândurilor și grijilor, urmărește un episod din serialul tău favorit sau un show de stand-up comedy. Starea ta de spirit se va schimba imediat!

Chiar dacă stresul face parte din viața de zi cu zi, învață să-l controlezi punând în practică tehnicile de mai sus. Experimentează și alege-le pe cele potrivite pentru tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 7 tehnici eficiente de eliminare a stresului cotidian